To iPad στην υπηρεσία της Εκκλησίας‏

«Αναγράφω Σοι το iPad Σου, Θεοτόκε» θα λένε οι Χαιρετισμοί αν συνεχίσει έτσι η είσοδος της τεχνολογίας στην εκκλησία. Η μαγική, όπως αποκαλείται, συσκευή της Apple, χάρη στον αιδεσιμότατο Πάολο Παντρίνι, θα αποτελέσει τον αντικατστάτη του χρυσποίκλητου ευαγγελίου που τόσοι θα έχουμε δει στην τράπεζα της εκκλησίας, χάρη σε εφαρμογή που ανέπτυξε το επιτελείο του και θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο σε 5 γλώσσες.

Δεν είναι η πρώτη εφαρμογή που βγαίνει, από τον σύμβουλο του Πάπα Βενέδικτου για την Επικοινωνία με την Κοινωνία. Εδώ και καιρό υπάρχει το iBreviary, που ήδη αντικαθιστά τη σύνοψη και έχει κατέβει σε πάνω από 200.000 iPhones. Κατά την προσωπική μου άποψη, δε χρειάζεται να είσαι θρήσκος για να δεις τη χρησιμότητα σε κάτι τέτοιο. Πηγαίνω στην εκκλησία μόνο το Πάσχα, και επειδή, κακά τα ψέμματα, το μόνο άτομο που έχουμε δει να έχει τη σύνοψη συνέχεια μαζί είναι ο φανταστικός χαρακτήρας της Ζουμπουλίας από το Παρά Πέντε, κατάφερα από το iPhone μου να κατεβάσω από το internet το Αι Γεννέαι Πάσαι, μετά από μια απλή αναζήτηση στο Google, τη Μεγάλη Παρασκευή και να καταλάβω επιτέλους τι λέει, γιατί η χορωδία του χωριού δε βοηθούσε καθόλου. Παρόλα αυτά, στα χωριά της βορείου Ευβοίας να είσαι πάντα έτοιμος να δεχτείς την κοινωνική κατακραυγή για κάτι τέτοιο καθώς οι γριές του χωριού νομίζουν οτί το iPhone είναι ένα ακόμη Game Boy κι εσύ παίζεις Mario κατά την ψαλμωδία του «Αι Γεννέαι Πάσαι». Κλείνοντας την παρένθεση, και ο ίδιος ο Αιδεσιμότατος δήλωσε πως «Τα κανονικά ιερά βιβλία της Εκκλησίας ποτέ δεν θα εξαφανιστούν, όμως δεν θα έπρεπε να σκανδαλιζόμαστε, αν πάνω στην Αγία Τράπεζα υπάρχουν τέτοιες συσκευές που βοηθάνε στην προσευχή», από το Πιεμόντε της Ιταλίας οπού διατελεί το θείο έργο του.

O Παντρίνι, είναι παράλληλα διαχειριστή της σελίδας της καθολικής εκκλησίας στο YouTube και το Facebook, η οποία αριθμεί πάνω από 75.000 φανς. (Καθόλου καλά, οφείλει να παραδεχτεί, καθώς η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών -γνωστότεροι ως μορμόνοι- έχοντας περίπου 13 εκατομμύρια πιστούς ανά τον κόσμο, αριθμούν πάνω από 250.000 φανς.)

Συντάκτης: Αλέξανδρος Ιγνατίου

neolaia.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz0tc2reAI3

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!