Ισραηλινά πλοία περικύκλωσαν το «Ελπίς - Almathea»

Πολεμικά πλοία του Ισραήλ έχουν «περικυκλώσει» το πλοίο που έχει ναυλώσει το λιβυκό Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Καντάφι για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Γιούσεφ Σαουάνι.

Άδεια ελλιμενισμού από την Αίγυπτο

Νωρίτερα, το πλοίο που έχει ναυλώσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Καντάφι για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε άδεια ελλιμενισμού στην Αίγυπτο, δήλωσε απόψε Αιγύπτιος αξιωματούχος, ωστόσο οι Λίβυοι οργανωτές της αποστολής επιμένουν ότι το πλοίο θα συνεχίσει την πορεία του προς τη Γάζα.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει ότι θα ενισχύσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας απομακρύνοντας ή καταλαμβάνοντας το υπό μολδαβική σημαία πλοίο «Αμάλθεια», το οποίο έχει μετονομαστεί από τους ακτιβιστές σε «Hope» (Ελπίδα).

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε ότι δόθηκε στο πλοίο άδεια ελλιμενισμού στον λιμένα Ελ Αρίς, όπου οι αρχές έχουν προγραμματίσει να ξεφορτώσουν το φορτίο των 2.000 τόνων τροφίμων και φαρμάκων για να μεταφερθούν οδικώς στη Γάζα.

Ο ίδιος όμως αξιωματούχος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει συντονισμός μέχρι στιγμής με το πλοίο και πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο τελικός του προορισμός».

Οι Λίβυοι διοργανωτές της αποστολής ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπακούσουν στις εντολές του Ισραήλ να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Το πλοίο συνεχίζει την πορεία του προς τη Γάζα και δεν υπάρχει απόφαση για αλλαγή πορείας», δήλωσε ο Γιούσεφ Σαουάνι, διευθύνων σύμβουλος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Καντάφι, που έχει διοργανώσει την αποστολή βοηθείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα διεθνή πρακτορεία από την Τρίπολη της Λιβύης.

«Το πλοίο έλαβε ένα τελεσίγραφο από τους Ισραηλινούς ότι πρέπει να εγκαταλείψει απόψε την περιοχή. Δεν πρόκειται να το πράξουμε. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία (για την αλλαγή πορείας του πλοίου) αποτελεί προσπάθεια παραπληροφόρησης και προσπάθεια εκπόνησης ενός σεναρίου που ταιριάζει στους Ισραηλινούς», πρόσθεσε ο Σαουάνι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!