Συνελήφθη στη Λάρνακα Kαναδός ύποπτος για κατασκoπεία

Ο Καναδός Robert Christopher 54 ετών κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για την Βουδαπέστη όταν οι επί καθήκοντει αστυνομικοί στο διαβατηριακό έλεγχο διαπίστωσαν ότι το όνομα του βρισκόταν στον κατάλογο των ατόμων που απαγορευόταν η έξοδός τους από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ιντερπόλ απέστειλε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σάββατο διεθνές ένταλμα σύλληψης του Christopher ύστερα από αίτηση των ΗΠΑ, οι οποίες καταζητούν το φυγόδικο για να δικαστεί στη νότια περιοχή της Νέας Υόρκης για κατασκοπεία προς όφελος της Ρωσίας και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, περίπου 40 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων.
Ο καταζητούμενος οδηγήθηκε το μεσημέρι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και η αρμόδια δικηγόρος της Δημοκρατίας ζήτησε την κράτησή του για 30 μέρες μέχρις ότου φτάσουν στην Κύπρο τα επίσημα έγγραφα από την Ουάσιγκτον με τα οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα καταθέσει εξουσιοδότηση για έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του Christopher στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Ο δικηγόρος του Christopher έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του και ζήτησε από το Δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλιάδες ευρώ, να παρουσιάζεται καθημερινά στον κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.
Ο Christopher ήρθε στην Κύπρο στις 17 Ιουνίου και διέμενε μόνος του σε διαμέρισμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρνακας.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ότι οι υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο Christopher είναι πολύ σοβαρές. Η νομοθεσία προβλέπει πέντε χρόνια φυλάκιση για την κατασκοπεία και 20 χρόνια φυλάκιση για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και όρισε την 29 Ιουλίου ως ημέρα έναρξης της διαδικασίας έκδοσης του φυγόδικου στις ΗΠΑ και ενέκρινε να αφεθεί ελεύθερος με τους όρους που έθεσε δικηγόρος του, εφ’ όσον παραδώσει στην Αστυνομία το διαβατήριο του και στο Πρωτοκολλητή του Δικαστηρίου 20 χιλιάδες ευρώ ως εγγύηση.

http://filoksenos.blogspot.com

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!