Χωρίς προηγούμενο για το Τορόντο τα επεισόδια στο περιθώριο της G20

Μεγάλης έκτασης συμπλοκές, πρωτοφανείς για την πόλη, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Τορόντο του Καναδά ενώ οι Αρχές προχώρησαν και σε εκατοντάδες συλλήψεις.


Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα μερικών εκατοντάδων αναρχικών, σύμφωνα με τις Αρχές, ξέφυγε από τον κυρίως όγκο της μίας ειρηνικής διαδήλωσης.

Ομάδες μασκοφόρων διαδηλωτών προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της πόλης, καταστρέφοντας βιτρίνες καταστημάτων ενώ πυρπόλησαν οχήματα της αστυνομίας και μέσων ενημέρωσης.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ενώ όπως παραδέχτηκε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τορόντο ήταν τα χειρότερα επεισόδια «βανδαλισμού και καταστροφών στους δρόμους μας» και μάλιστα σε κεντρικά σημεία.

Τουλάχιστον 412 άνθρωποι, κυρίως Καναδοί συνελήφθησαν, ανάμεσά τους πιστεύει η αστυνομία και οι οργανωτές των επεισοδίων. «Είναι εγκληματίες που ήρθαν στη πόλη για να προκαλέσουν επεισόδια», είπε για όσους συμμετείχαν στα επεισόδια ο αρχηγός της αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε προσωρινό κέντρο κράτησης που κατασκευάστηκε ειδικά για τη σύνοδο, ενώ η πόλη ετοιμάζεται για δεύτερη μεγάλη διαδήλωση αργότερα την Κυριακή.

in.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!