Τάρπον Σπρινγκς: Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της πιθανής ολικής καταστροφής

Εάν ληφθεί υπ΄ όψη ότι, καθημερινά χύνονται 20 με 40 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου στο Κόλπο του Μεξικού και  εφόσον δεν καταφέρει η εταιρία ΒP σύντομα να ελέγξει την διαρροή, τότε η τεράστια πετρελαιοκηλίδα πολύ πιθανόν να εισβάλει στις παραθαλάσσιες περιοχές της Φλόριντα. Ακόμα χειρότερα, πολύ πιθανόν να δημιουργήσει πολλά προβλήματα για το Τάρπον Σπρινγκς, το οποίο βασίζεται στην σπογγαλιεία και στον τουρισμό. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι δραματικό.

Η κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς βασίζεται στο ναυτικό στόλο της με τα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης και του δύτες με τις περικεφαλαίες για την αποκομιδή των σφουγγαριών από τον πυθμένα του Κόλπου του Μεξικού. Ο τουρισμός δε που με βεβαιότητα θα πληγεί αν φτάσει στις ακτές η πετρελαιοκηλίδα, τζιράρει περίπου τα σαράντα εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τα καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος της οδού Δωδεκανήσου (Dodecanese Avenue) στην περιοχή «το Λιμάνι των Σφουγγαριών - Sponge Dock», εξαρτώνται από τον τουρισμό για να μπορέσουν να πουλήσουν τα σφουγγάρια τους και πολλά άλλα εισαγόμενα σουβενίρ.
Οι άνεμοι, τα θαλάσσια ρεύματα και οι θερμοκρασία είναι πιθανόν να επηρεάσουν την πετρελαιοκηλίδα κατά p53455-Tarpon_Springs_Florida-Sponge_Docksτέτοιο τρόπο ώστε να έχει το αποτέλεσμα να μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα του πετρελαίου από την επιφάνεια της θάλασσας στον πυθμένα. Στις περιπτώσεις αυτές το πετρέλαιο σχηματίζει στο πυθμένα κάτι σαν μια σφαίρα, η οποία μετακινείται επηρεάζοντας αρνητικά ή καταστρέφοντας τις όποιες υποθαλάσσιες μορφές ζωής με τις οποίες έρχεται σε επαφή.
Μια τέτοια ευαίσθητη μορφή υποθαλάσσιας ζωής είναι και το σφουγγάρι. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο και δεν σταθεί εφικτή η αποκομιδή σφουγγαριών από την ευρύτερη περιοχή, τότε θα στερέψει εντελώς η οικονομία του Τάρπον Σπρινγκς.
Οι ειδικοί ανέφεραν ότι ο καιρός, δυστυχώς για τους Καλύμνιους μας εκεί και όχι μόνο, θα αρχίσει να σπρώχνει την πετρελαιοκηλίδα μακριά από τις πολιτείας της Μισισιπή και της Λουιζιάνα  και προς την Φλόριντα.

Εάν το σενάριο αυτό επαληθευτεί τότε όχι μόνο το Ταρπον Σπρίνγκς θα επηρεαστεί αλλά και πολλές άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Φλόριντα.
Οι τόσο λατρεμένες από τους τουρίστες , πανέμορφες παραλίες με την λευκή ψιλή άμμο και οι εξαρτώμενες από τον τουρισμό επιχειρήσεις θα υποστούν τρομερό πλήγμα με δραματικές για όλους συνέπειες.

Το αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο από την ολική οικονομική καταστροφή!

www.kalymniansvoice.gr & www.newskosmos.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!