Ελικόπτερο με καύσιμο από φύκια

Ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός και διαστημικός όμιλος EADS θα παρουσιάσει ένα ελικόπτερο το οποίο θα πετά με καύσιμο από φύκια την προσεχή εβδομάδα στη Διεθνή Έκθεση Αεροπλοΐας στο Βερολίνο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

"Για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσουμε πτήση αεροσκάφους με βιοκαύσιμο το οποίο παράγεται κατά 100% από φύκια" δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής Τεχνολογίας του EADS, Ζαν Μποτί.

Ο Ζαν Μποτί αναφέρθηκε στην υψηλή ενεργειακή περιεκτικότητα που χαρακτηρίζει τα φύκια και υπογράμμισε πως στηρίζει τις ελπίδες του σε αυτά για τη μελλοντική ανάπτυξη των βιοκαυσίμων.

"Θα ήμουν ευτυχής αν μέχρι το 2040 το 10% του στόλου μας πετά με βιοκαύσιμα. Έχουμε αφοσιωθεί στο στόχο μας αυτόν να περιορίσουμε στο μισό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τις εκπομπές θορύβου έως το 2050", πρόσθεσε ο διευθυντής Τεχνολογίας του EADS.


enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!