Αpple: «Έκλεψε» τα σκήπτρα από τη Microsoft

Τα σκήπτρα της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας παγκοσμίως «έκλεψε» η Apple από τη Microsoft με τον Στιβ Τζομπς να υπερισχύει εν τέλει κατά του αιώνιου ανταγωνιστή του, Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών των δύο κολοσσών, η χρηματιστηριακή αξία της Apple ανερχόταν στα 222 δισ. δολάρια, ενώ η Microsoft κυμαινόταν στα 219 δισ. δολάρια.

Η ανατροπή αυτή υποδηλώνει την αλλαγή των τάσεων και των επιχειρηματικών στρατηγικών στον κλάδο της τεχνολογίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, αποτελεί την επιβράβευση ενός κορυφαίου στελέχους που απαρνήθηκε τις συμβάσεις και πήρε μεγάλα ρίσκα.

Το 1985, ο Στιβ Τζομπς είχε πληρώσει με την αποχώρησή του από την εταιρεία τις επιχειρηματικές αστοχίες στην αρχή της λειτουργίας της Apple. Ο ευφυής επιχειρηματίας, όμως, επανήλθε δριμύτερος και αποφασισμένος να υλοποιήσει σειρά μέτρων για την κάθετη ολοκλήρωση στον κλάδο του hardware και του software.

Η μεγάλη «αναγέννηση» της Apple, η οποία κινδύνευσε να εξαφανιστεί στη δεκαετία του 1990, αποδίδεται κυρίως στην τεράστια εμπορική επιτυχία του iPod που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2001.

Σήμερα, η μετοχή της Αpple αξίζει δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με δέκα χρόνια πριν, ενώ αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα, η μετοχή της Microsoft έχει χάσει περίπου το 20% της αξίας της. Το 1997, μάλιστα, η Microsoft είχε προσφέρει χείρα βοηθείας με επένδυση 150 εκατ. δολ. στην Apple, η οποία αντιμετώπιζε τότε σοβαρά προβλήματα. Την εποχή εκείνη, η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft ήταν πενταπλάσια σε σύγκριση με την Apple.

«Ο Γκέιτς καταξιώθηκε ως ένας μεγάλος επιχειρηματίας, αν και θα προτιμούσε να μείνει στην ιστορία ως οραματιστής. Ο Τζομπς καταξιώθηκε ως οραματιστής, αν και θα ήθελε να θεωρείται επιχειρηματίας», σχολιάζει ο Άλαν Ντόιτσεμαν, συγγραφέας του βιβλίου «The Second Coming of Steve Jobs».

«Με την επισκίαση της Microsoft από την Apple –από πλευράς κεφαλαιοποίησης– αποδεικνύεται το μεγαλείο του Στιβ Τζομπς ως επιχειρηματία, ο οποίος πέτυχε αυτό που πάντοτε ζήλευε στον Μπιλ Γκέιτς», συμπληρώνει.

Πηγή: ΑΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!