Επτά πλοία επιχειρούν να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό

Παραμένουν στα διεθνή χωρικά ύδατα. Επτά πλοία επιχειρούν να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό!! Για αύριο Σάββατο αναβάλλεται ο απόπλους των σκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με απόφαση των οργανωτών της επιχείρησης «Ένα καράβι για τη Γάζα».


«Αλλάξαμε δύο φορές τις συντεταγμένες επειδή το Ισραήλ απείλησε να καταλάβει το τουρκικό πλοίο. Αποφασίσαμε επομένως να αναβάλουμε τη συγκέντρωση όλων των σκαφών», εξήγησε η Όντρεϊ Μπόμσι, εκ των διοργανωτών της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Μπόμσι, το γεγονός αυτό οδήγησε σε καθυστέρηση μίας ημέρας επειδή η αλλαγή των συντεταγμένων παίρνει χρόνο, αλλά και επειδή υπήρχαν τεχνικά προβλήματα με ένα από τα πλοία και χρειάστηκε να μεταφερθούν οι επιβάτες του στο τουρκικό πλοίο.


Η ίδια πρόσθεσε ότι τα επτά πλοία έχουν τώρα λάβει θέσεις στα διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στα κυπριακά χωρικά ύδατα, επειδή η κυπριακή κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί ο απόπλους να γίνει από την Κύπρο. «Αυτό με οδηγεί να υποθέσω ότι στην κυπριακή κυβέρνηση ασκήθηκαν πιέσεις», τόνισε.


Πάντως, η υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή, διέψευσε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στην κυπριακή κυβέρνηση από το Ισραήλ.


Μετά τον απόλυτο έλεγχο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας (Ιούνιος 2007) το Ισραήλ απέκλεισε τα παράλιά της, επιτρέποντας τη διέλευση μέσω αυτών μόνον ειδών απόλυτης ανάγκης για την καθημερινότητα του 1,5 εκατομμυρίου πληθυσμού.

-ΣKAI


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!