Τουρκία- Δίδυμα: Γκρεμίζουν το αρχαίο τείχος του Ναού του Απόλλωνα

Με τη λέξη ‘Ντροπή’ τιτλοφορείται το δημοσίευμα της τουρκικής ‘Χαμπερλερ’ για τα καταστροφικά έργα ιδιωτικής εταιρίας που γίνονται στον αρχαίο ναό του Απόλλωνος στα Δίδυμα της Μικράς Ασίας.


Πρόκειται για μια εταιρία που πλειοψήφησε σε σχετικό διαγωνισμό του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για να δημιουργήσει  αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η εταιρία κατέστρεψε την αρχαία οχύρωση του ναού του Απόλλωνος των Διδύμων προκειμένου να κατασκευάσει το κατάστημά της.

Ο Δήμαρχος και φορείς της πόλης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την καταστροφή αυτή αφού ο αρχαίος ελληνικός ναός είναι ένα από τα σπάνια παγκόσμια μνημεία και είναι χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς .

Τον αρχαιολογικό χώρο επισκέπτονται ετησίως 150 χιλιάδες τουρίστες, γράφει το δημοσίευμα και είναι ιστορικός χώρος δυόμισι χιλιάδων ετών. 

«Ο δήμαρχος των Διδύμων και οι φορείς της πόλης επαναστάτησαν και έσπευσαν στο χώρο της καταστροφής με την αστυνομία, προκειμένου να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της ιδιωτικής εταιρίας» γράφει η εφημερίδα.

Η ιδιωτική εταιρία που θέλει να κατασκευάσει το ιδιόμορφο κατασκεύασμά της, στον αρχαιολογικό χώρο ισχυρίστηκε ότι θα …χτίσει παρόμοιο τείχος στη θέση αυτού που κατάστρεψε.

echedoros-a.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!