Τεστ αίματος για τον εντοπισμό καρκίνου

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο για την ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών σε πρόωρο στάδιο, σε μεσήλικες γυναίκες που έχουν περάσει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Η ανακάλυψη, υπό τον Κάρεν Λου του Κέντρου Καρκίνου Άντερσον του πανεπιστημίου του Τέξας, παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Εταιρία Κλινικής Ογκολογίας λίγο πριν το ετήσιο συνέδριό της, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Δεδομένου ότι περισσότεροι από το 70% των καρκίνων των ωοθηκών εντοπίζονται όταν πια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ένα αξιόπιστο αιματολογικό τεστ θα αποτελούσε σημαντική εξέλιξη, σωτήρια για πολλές γυναίκες. Ωστόσο η νέα μέθοδος πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί και να επιβεβαιωθεί από άλλες μεγάλες έρευνες.

Η νέα τεχνική που ανακαλύφθηκε χρησιμοποιεί ένα μαθηματικό μοντέλο για να αξιολογήσει τις τάσεις που εμφανίζονται στα τεστ αίματος για την πρωτεΐνη CA-125 (η οποία αυξάνει στις περιπτώσεις καρκίνου), σε συνδυασμό με την ηλικία της ασθενούς. Ακολουθεί υπέρηχος και έλεγχος από γυναικολόγο-ογκολόγο.

Το τεστ για CA-125 είναι λιγότερο ευαίσθητο στα αρχικά στάδια του καρκίνου, γι' αυτό είναι σημαντικό να μπορεί ο γιατρός να «διαβάσει» έγκαιρα και αξιόπιστα - χάρη στη νέα μέθοδο - τα αποτελέσματα της αιματολογικής εξέτασης.

Η έρευνα παρακολούθησε επί οκτώ χρόνια 3.238 γυναίκες ηλικίας 50-74 ετών που δεν είχαν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου ωοθηκών ή μαστού. Η ακρίβεια της μεθόδου (με συνδυασμό του μαθηματικού μοντέλου με τον υπέρηχο) για τον εντοπισμό περιστατικών καρκίνου αποδείχτηκε ότι ήταν 99,7%.

Ας σημειωθεί πως μια παρεμφερής μεγαλύτερη μελέτη, η οποία αφορά πάνω από 200.000 γυναίκες, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Βρετανία. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα δημοσιευτούν το 2015.

-ANT1


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!