Στη γειτονιά μας θανατηφόρα κουνούπια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία καθώς μεταναστευτικά πουλιά μετέφεραν από τη Βόρεια Αφρική τον ιό του Νείλου.

Από τα μεταναστευτικά πουλιά, ο ιός μεταφέρθηκε στα κουνούπια και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει και στον άνθρωπο. Σπάνια, μπορεί να προκαλέσει πυρετό, εγκεφαλίτιδα, σπασμούς και κωματώδη κατάσταση. 

Αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες σε ποσοστό 80% ο ιός δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα και οι πιθανότητες να πεθάνει ένας άνθρωπος από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού είναι 1 στα 1000. Ωστόσο, το 2009 στη Βόρεια Ιταλία εντοπίστηκαν τρία θανατηφόρα περιστατικά. 

Την ίδια στιγμή, στην Ινδία προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα οικολογικά, μια νέα εφεύρεση εξολοθρεύει τα κουνούπια που μεταδίδουν σοβαρές ασθένειες, χάρη στην ηλιακή ενέργεια. Η εφεύρεση κοστίζει μόλις 20 ευρώ και δε μολύνει το περιβάλλον.


 

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!