New York Times: Kαταναλώσαμε όλα τα αποθέματα

Εμείς, η μεταπολεμική γενιά της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης μεγαλώσαμε, πιστεύοντας ότι υπάρχει πράγματι μια Καλή Νεράιδα, που με τα μαγικά της θα επέτρεπε στους συντηρητικούς να μειώνουν τους φόρους, χωρίς να περικόβουν παροχές και στους φιλελεύθερους να διευρύνουν τις παροχές, χωρίς να αυξάνουν τους φόρους.

Η Καλή Νεράιδα το έκανε, τυπώνοντας χρήμα και κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι δανειζόμενοι από την Κίνα ή τη Γερμανία ή δημιουργώντας σύνθετα και περίπλοκα οικονομικά εργαλεία, στην πραγματικότητα, δημιουργούσαμε πλούτο.
Η Ελλάδα, για παράδειγμα, έγινε η General Motors των χωρών. Οπως η διοίκηση της G.M. οι Ελληνες πολιτικοί χρησιμοποιούσαν το εύκολο χρήμα και τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. όχι για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά πιο διεφθαρμένοι, λιγότερο πρόθυμοι να συλλέγουν φόρους και μη ανταγωνιστικοί.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οποιοσδήποτε σε συγκεκριμένες «επικίνδυνες» δουλειές μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί με πλήρη σύνταξη στα 50 οι γυναίκες, στα 55 οι άνδρες. Στη Βρετανία, όσοι είναι άνω των 60 ετών παίρνουν ετήσιο επίδομα για έξοδα θέρμανσης και επιβιβάζονται δωρεάν στα μέσα μεταφοράς. Αυτό είναι πολύ όμορφο, αν το αντέχεις. Αλλά, η Βρετανία, όπου το 25% του κυβερνητικού προϋπολογισμού είναι δανεικά, δεν το αντέχει πια.
Η Βρετανία και η Ελλάδα είναι η σημερινή εικόνα της αυριανής δύσκολης πραγματικότητας. Οι Baby Boomers θα πρέπει να αποδεχθούν μεγάλες περικοπές στα προνόμια και τις συντάξεις τους σήμερα, ώστε τα παιδιά τους να έχουν αύριο δουλειά και να μη φορτωθούν χρέη. Διαφορετικά, οδηγούμαστε σε μάχη γενεών σε όλη τη Δύση.
Υστερα από 65 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, η πολιτική αφορούσε κυρίως παροχές προς τους ψηφοφόρους, τώρα, μετατρέπεται κυρίως σε αφαίρεσή τους.
Δεν είναι αστείο. Ρωτήστε τους Ελληνες βουλευτές, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων λιτότητας είδαν το Κοινοβούλιο να πολιορκείται από οργισμένους διαδηλωτές, που φώναζαν «Κάψτε το!».
Συμπεραίνω ότι οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει -παρακαλώ μη γελάτε- πρέπει να γίνουν λίγο πιο έξυπνοι και πιο τίμιοι. Για να υπάρξει «Αναγέννηση» πρέπει να υπολογίσουν, πώς θα συλλέξουν φόρους για να αυξήσουν τα έσοδα, ενώ θα πρέπει να κόψουν άλλους, για να προκαλέσουν ανάπτυξη. Πρέπει τώρα να χρησιμοποιούμε με σοφία κάθε δολάριο. Επειδή καταναλώσαμε όλα μας τα αποθέματα κι επειδή η Καλή Νεράιδα είναι νεκρή.

kostasxan.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!