Το τελευταίο ταξίδι του Atlantis. Δείτε το στον ουρανό!!!

Εκτοξεύεται σήμερα στις 21:20 το βράδυ, το διαστημικό λεωφορείο Atlantis με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Είναι η τελευταία αποστολή του καθώς,

μετά τις επόμενες δυο αποστολές, θα αποσυρθούν τα διαστημικά λεωφορεία κατόπιν των εξαγγελιών του αμερικανού προέδρου Obama με σκοπό την αντικατάστασή τους από σκάφη νέας τεχνολογίας, που προς το παρόν είναι ακόμη στον σχεδιασμό.
Το πρώτο του ταξίδι ήταν στις 3 Οκτωβρίου 1985. Ανάμεσα στις 32 πτήσεις που πραγματοποίησε, περιλαμβάνονται η τοποθέτηση (για πρώτη φορά από διαστημικό λεωφορείο) σε διαπλανητική τροχιά του Magellan προς την Αφροδίτη και του Galileo προς τον Δία, η τοποθέτηση σε τροχιά του διαστημικού τηλεσκοπίου Compton και η τελευταία επίσκεψη συντήρησης στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Το Atlantis ήταν το πρώτο διαστημικό λεωφορείο που προσδέθηκε στον σοβιετικό σταθμό Mir το 1995.
Πήρε το όνομά του από το δικάταρτο ιστιοφόρο που χρησιμοποιούσε το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole από το 1930 έως το 1966.
Δείτε το στον ουρανό
Αν η εκτόξευση γίνει στην ώρα της, τότε στις 21:42, θα το δούμε να ανατέλει βορειοδυτικά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στις 21:45 θα είναι ακριβώς πάνω από τον Πολικό Αστέρα και μετά από ένα λεπτό θα χαθεί στην σκιά της Γης.
Μαζί με το λεωφορείο (ελάχιστα πιό μπροστά του) θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε και την δεξαμενή υγρών καυσίμων με το έντονο πορτοκαλί χρώμα, η οποία θα έχει ήδη αποκολληθεί από το λεωφορείο και θα οδεύει προς προσθαλάσσωση στον Ινδικό Ωκεανό
Ζωντανή μετάδοση της εκτόξευσης από το κανάλι της NASA TV.

-Peiratis


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!