Εξόριστοι από τη Γη το 2300

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που όπως εκτιμάται θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, αναμένεται να καταστήσει το 2300 πολλά μέρη της Γης τόσο θερμά ώστε δε θα είναι εφικτό να διαβιώσουν σε αυτά άνθρωποι.


"Θα μπορούσε να ξεκινήσει να συμβαίνει με την παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας κατά επτά βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας υπό αμφισβήτηση την ανθρώπινη διαβίωση σε ορισμένα σημεία του πλανήτη", σημειώνεται σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της... Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο καθηγητής Steven Sherwood επισήμανε πως δεν υπάρχει πιθανότητα αύξησης της θερμοκρασίας κατά 7 βαθμούς Κελσίου αυτό τον αιώνα, τονίζοντας ωστόσο 
πως με τη συνέχιση της καύσης ορυκτών καυσίμων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθεί το πρόβλημα το 2300.

"
Σύμφωνα με ρεαλιστικά σενάρια, ενδέχεται έως το 2300 να είμαστε αντιμέτωποι με αυξήσεις της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερους",σημείωσε ο Tony McMichael, καθηγητής Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου.

Σημείωσε μάλιστα πως εάν συμβεί αυτό, ανησυχίες όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι περιστασιακοί καύσωνες και οι δασικές πυρκαγιές θα καταστούν χλωμές απέναντι στη μεγάλη απειλή να καταστεί μη κατοικήσιμος ο μισός πλανήτης εξαιτίας της θερμότητας.
cosmos

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!