Αρχαίος ναός 1600 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο έφεραν στο φως μετά από ανασκαφές τα ερείπια ενός ναού 1600 ετών και ένα νειλόμετρο, ένα αρχαίο όργανο μέτρησης του ύψους των νερών του Νείλου, ανακοίνωσε χθές το υπουργείο Πολιτισμού.
Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση της μήκους 2700 μέτρων Λεωφόρου των Σφιγγών, η οποία συνδέει τους ναούς του Λούξορ και του Καρνάκ, νότια της πόλης του Λούξορ. Ο ναός κοπτικής εποχής είναι χτισμένος με ασβεστολιθικές πλάκες που προέρχονται από ναούς Ρωμαίων και της εποχής των Πτολεμαίων, δήλωσε ο Ζάχι Χαουάς, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου (SCA).

Οι πλάκες έχουν εγχάρακτες σκηνές από τη ζωή Πτολεμαίων και Ρωμαίων βασιλέων που προσφέρουν θυσίες σε αιγυπτιακές θεότητες Οι αρχαιολόγοι επίσης ανακάλυψαν θεμέλιους λίθους οι οποίοι χρησιμοποιούντο για την τοποθέτηση των αγαλμάτων της σφίγγας .

Απο τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της Λεωφόρου των Σφιγγών, έχουν ανασυρθεί 128 αγάλματα σφιγγών τα οποία θα επανατοποθετηθούν στην αρχική τους θέση κατά μήκος της Λεωφόρου.
-inews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!