Το νησί των ανεπιθύμητων της Rwanda

«Εύρυθμη αλλά πάντα καταπιεστική» χαρακτηρίζουν τη Rwanda πολιτικοί αναλυτές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τα πρόσφατα μέτρα της αφρικανικής αυτής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό αυτό.

Με στόχο, λοιπόν, την αναμόρφωση της χώρας και των δρόμων της, η κυβέρνηση της Rwanda βρήκε τη λύση στο πρόβλημα των αστέγων και των πορτοφολάδων: απλά τους έστειλε όσο πιο μακριά μπορούσε να σκεφτεί.

Σε ένα μικρό, λοιπόν, νησί, ονόματι Iwawa Island, στη μέση της λίμνης Kivu έστειλε πρόσφατα η κυβέρνηση της Rwanda σχεδόν 900 πολίτες της. Πρόκειται για άστεγους, ζητιάνους και υπόπτους για μικροκλοπές, μεταξύ των οποίων και παιδιά, τους οποίους οι αρχές έστειλαν στο απομακρυσμένο αυτό νησί χωρίς να προηγηθεί δίκη ή σχετική δικαστική απόφαση.

Οι «ανεπιθύμητοι» αυτοί θα περάσουν μέχρι 3 χρόνια στο νησί και, με στόχο την αναμόρφωσή τους, θα εκπαιδευτούν σε τέχνες όπως η κομμωτική, το χτίσιμο σπιτιών και η επισκευή μηχανών.

Πηγή:tvxs.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!