Αφγανιστάν: Επίθεση με δηλητηριώδη αέρια σε σχολεία θηλέων

Θύματα επιθέσεων με δηλητηριώδη αέρια έπεσαν στα σχολεία τους δεκάδες κορίτσια στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να εισαχθούν στο νοσοκομείο.Τριάντα κορίτσια από την πόλη Κουντούζ και έξι από την Καμπούλ εισήχθησαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.


Ένα από τα κορίτσια που αρρώστησε στην Κουντούζ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε έναν άνδρα, που φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το στόμα και τη μύτη του με ένα πανί, να πετάει ένα μπουκάλι κοντά στο σχολείο. Σύμφωνα με το κορίτσι, το μπουκάλι ανέδυε ένα αέριο που μύριζε. 

Αυτές οι επιθέσεις είναι οι τελευταίες μίας σειράς παρόμοιων περιστατικών με ύποπτα αέρια εναντίον σχολείων θηλέων. 

Τρεις επιθέσεις, που εκτιμάται ότι έγιναν με δηλητηριώδη αέρια, έχουν σημειωθεί στην Κουντούζ τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα 22 κορίτσια και 3 δάσκαλοι αρρώστησαν, όταν δέχθηκαν παρόμοια επίθεση στο σχολείο τους. 

Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις. Στο παρελθόν, Αφγανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει τους Ταλιμπάν, όμως εκείνοι έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση και έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις.

zougla.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!