Η Βόρεια Ευρώπη θα ζήσει για λίγο μία μίνι Εποχή Παγετώνων

Μία μίνι Εποχή Παγετώνων μπορεί να επιφυλάσσει για τη Βόρεια Ευρώπη η χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. 


Σύμφωνα με άγγλους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Reading, η χαμηλή ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί μεγάλες αποκλίσεις στην πορεία των αεροχειμάρρων στην ατμόσφαιρα. 

Αυτές οι αποκλίσεις, που λαμβάνουν τη μορφή ελικοειδούς τροχιάς, εμποδίζουν τα θερμά ρεύματα αέρα να φθάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη με αποτέλεσμα τη θέση τους να καταλαμβάνει ψυχρός αέρας από την Αρκτική και τη Σιβηρία. 

Μάλιστα, όπως λέει ο δρ Μάικ Λόκγουντ που έκανε την έρευνα, το φαινόμενο αυτό έχει παρουσιαστεί και στο παρελθόν με αποτέλεσμα η Βόρεια Ευρώπη να καλυφθεί από χιόνια ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη να μένουν ανεπηρέαστες και να απολαμβάνουν ήπιο ή ζεστό καιρό. Οι άγγλοι ειδικοί μελέτησαν τον μέσο όρο των χειμερινών θερμοκρασιών της Βρετανίας, από το 1659 μέχρι σήμερα, έτσι όπως έχουν καταγραφεί από τη Βάση Θερμοκρασιακών Δεδομένων της Κεντρικής Αγγλίας. 

Συνέκριναν αυτά τα στοιχεία με αντίστοιχα δεδομένα για τις περιόδους χαμηλής και υψηλής ηλιακής δραστηριότητας και διαπίστωσαν πως όταν ο Ηλιος ήταν αδύναμος, οι χειμώνες στη Βρετανία ήταν περισσότερο δριμείς. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πώς η «αναταραχή» των ρευμάτων στη στρατόσφαιρα, σε ύψος δηλαδή από 20 έως 50 χλμ., δεν σχετίζεται με την υπερσυγκέντρωση αερίων του θερμοκηπίου.

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!