Λιγότερες από 6 ώρες ύπνου οδηγούν σε πρόωρο θάνατο

Λιγότερες από έξι ώρες ύπνου την ηµέρα µπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο, ενώ ακόµη και µία νύχτα χωρίς ύπνο µπορεί να εµποδίσει την ικανότητα του σώµατος να χρησιµοποιεί την ινσουλίνη για να επεξεργάζεται το σάκχαρο στο αίµα, έδειξαν νέες µελέτες.


Βρετανοί και ιταλοί ερευνητές προειδοποιούν πως όποιος κοιµάται λιγότερο από έξι ώρες έχει 12% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει µέσα σε χρονικό διάστηµα 25 ετών, σε σύγκριση µε κάποιον που κοιµάται έξι έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ, που είναι το ιδανικό. Οµως και ο πολύς ύπνος φαίνεται πως κάνει κακό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης... µια σχέση ανάµεσα στον υπερβολικό ύπνο - πάνω από εννέα ώρες - και τον πρόωρο θάνατο, αν και τόσος ύπνος µπορεί απλώς να σηµαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβληµα υγείας. Τα συµπεράσµατα της έρευνας βασίσθηκαν σε δείγµα 1,5 εκατ. ανθρώπων και δηµοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Sleep».

Ο διαβήτης
Μια άλλη έρευνα ολλανδών επιστηµόνων µπορεί να εξηγεί γιατί τα κρούσµατα διαβήτη βρίσκονται σε άνοδο ανά τον κόσµο. Ισως να µην οφείλεται σε σύµπτωση το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση των κρουσµάτων διαβήτη στους ενηλίκους την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία στις δυτικές κοινωνίες η διάρκεια του ύπνου µειώθηκε. Σύµφωνα µε την έρευνα που δηµοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Εndocrinology & Μetabolism, ακόµη και µε µία νύχτα χωρίς ύπνο, το σώµα δυσκολεύεται να χρησιµοποιήσει την ινσουλίνη για να επεξεργαστεί το σάκχαρο στο αίµα. «Τα ευρήµατά µας δείχνουν πως ακόµη και µία νύχτα αγρυπνίας έχει βαθύτερες συνέπειες στον µεταβολισµό απ’ ό,τι πιστεύαµε ώς τώρα», δήλωσε η Εστερ Ντόνγκµπα, διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστηµίου του Λάιντεν στην Ολλανδία.

tanea


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!