Χωρίς προσωπικό απόρρητο πολλοί χρήστες του Facebook για αρκετές ώρες

Η ιστοσελίδα TechCrunch ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι πολλοί χρήστες του Facebook έπεσαν θύμα ενός ιδιαίτερα ενοχλητικού bug, το οποίο καταργούσε επί της ουσίας την έννοια τουπροσωπικού απορρήτου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το εν λόγω κενό συνδέεται κατά πάσα πιθανότητα με τις πρόσφατες αλλαγές στην υποδομή της διάσημης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

 

Μια από τις επιλογές απορρήτου στους λογαριασμούς του Facebook έχει την ονομασία Preview My Profile κι επιτρέπει στο χρήστη να δει αυτό που βλέπουν οι φίλοι του ή άγνωστοι όταν επισκέπτονται το προφίλ του. Η ειρωνία είναι ότι αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας επέτρεψε τελικά σε τρίτους να δουν τις συνομιλίες στο chat της υπηρεσίας, καθώς και τα εκκρεμή friend requests.

 

Οι υπεύθυνοι του Facebook ενημερώθηκαν άμεσα για το θέμα κι έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Για αρκετή ώρα το Facebook chat δε λειτουργούσε σε πολλούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας, το πρόβλημα επηρέασε έναν μικρό αριθμό χρηστών.

e-pcmag.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!