Ίσως πάθεις καρκίνο; Απολύεσαι!

Τον περασμένο Αύγουστο, η ποιότητα της δουλειάς της 39χρονης Pamela Fink, διευθύντριας επικοινωνίας και marketing της MXenergy, είχε αξιολογηθεί με τον θετικότερο τρόπο. Οι εργοδότες της τη θεωρούσαν παράδειγμα θετικής ενέργειας πρωτοβουλίας και αποτελεσματικότητας.


Την ίδια εποχή, η Pamela έκανε μιά εξέταση που αποκάλυψε ότι έφερε το γονίδιο BRCA2, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο γιά καρκίνο του μαστού. Αποφάσισε να κάνει διπλή μαστεκτομή γιά προληπτικούς λόγους, οπότε ενημέρωσε την εταιρεία και έφυγε γιά να εγχειριστεί.
Όταν όμως επέστρεψε, διαπίστωσε ότι πολλά από τα καθήκοντα της είχαν ανατεθεί σε μιά άλλη υπάλληλο. Οι εργοδότες άρχισαν να βρίσκουν ψεγάδια στη δουλειά της. Τον Ιανουάριο έλαβε μιά πολύ αρνητική αξιολόγηση, και το Μάρτιο απολύθηκε.
Η Pamela, μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε έτσι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη που προστάτευε όλη της την οικογένεια, αφού ο άνδρας της είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Σήμερα η Pamela Fink διεκδικεί δικαστικά το δίκιο της με βάση έναν καινούργιο νόμο, τον GINA (Genetic Information Nondiscrimination Act) που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω πληροφοριών που προκύπτουν από γενετικές εξετάσεις.
Ο νόμος αυτός, που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, απαγορεύει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν γενετικές πληροφορίες γιά να προσλάβουν, να απολύσουν ή να δώσουν προαγωγή σε κάποιον. Μέσα στους στόχους του, είναι κυρίως να εμποδίσει τις εταιρείες να απολύουν εργαζομένους που, σύμφωνα με τις εξετάσεις τους, διατρέχουν κίνδυνο να πάθουν αρρώστιες που θα τους κρατήσουν γιά καιρό μακριά από τη δουλειά, και θα κοστίσουν χρήματα στην εταιρεία λόγω της ασφάλειας υγείας.
Η υπόθεση της Pamela έχει κινήσει το ενδιαφέρον όλων των εργαζομένων στην Αμερική, διότι είναι από τις πρώτες που δικάζονται μετά τον καινούργιο αυτό νόμο.
Η ίδια η Pamela, αυτή τη στιγμή ζει με το επίδομα ανεργίας και ψάχνει γιά δουλειά.


troktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!