Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο

Σε δύο ενότητες χωρίζει και πάλι την έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Κύπρο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η μία για την «Κυπριακή Δημοκρατία» και η άλλη για τη «διοικούμενη από τους Τουρκοκύπριους περιοχή».

Η έκθεση που καλύπτει όλες τις χώρες του κόσμου, δόθηκε χθές στη δημοσιότητα και στο κεφάλαιο για την Κύπρο αναφέρει ότι «από το 1974 το νότιο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το βόρειο τμήμα διοικείται από Τουρκοκύπριους, που ανακήρυξαν την «ΤΔΒΚ» το 1983. Οι ΗΠΑ, γράφει, δεν αναγνωρίζουν την ‘ΤΔΒΚ’, ούτε καμία άλλη χώρα πλην της Τουρκίας».

Η έκθεση επισημαίνει ότι σημαντικός αριθμός τουρκικών στρατευμάτων παρέμεινε στη νήσο, ενώ η πράσινη γραμμή, που περιπολείται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ χωρίζει τα δύο τμήματα.

Επιπλέον χαρακτηρίζει το πολίτευμα της Κυπριακής Δημοκρατίας «συνταγματική δημοκρατία» και «πολυκομματική προεδρική δημοκρατία» και τις εκλογές που διεξάγονται «ελεύθερες και έντιμες», ενώ οι πολιτικές αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Καταγράφει ακόμη και σειρά προβλημάτων, όπως καταγγελίες για άσκηση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας, μειωτική μεταχείριση προσώπων υπό κράτηση και διεκδικητών ασύλου.

Αναφέρει, επίσης, περιστατικά άσκησης βίας σε βάρος γυναικών, μεταξύ και αυτών που αφορούν συζύγους και αρκετά περιστατικά κακοποίησης παιδιών. Μιλά επίσης και για διακρίσεις σε βάρος μελών μειονοτικών και εθνικών ομάδων, ενώ αναφέρει ότι «η παράνομη διακίνηση γυναικών στη νήσο, ιδίως για σεξουαλική εκμετάλλευση, συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, ενώ καταγγέλθηκε και παράνομη διακίνηση εργαζομένων».

Η έκθεση περιέχει εκτενείς αναφορές στις προσφυγές Ελληνοκυπρίων προσφύγων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «για την απώλεια από το 1974 περιουσιών που βρίσκονται στην περιοχή που διοικείται από τους Τ/Κ». Αναφορά γίνεται και στην «επιτροπή περιουσιών» που δημιουργήθηκε στα κατεχόμενα και σε υποθέσεις που εκδίκασε.

Σε σχέση με τα κατεχόμενα αναφέρεται στην «εκλογή» του κ. Ταλάτ και της ψευδοβουλής, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «ελεύθερες και τίμιες εκλογές».

Παρότι ο εποικισμός αποτελεί με βάση τις διεθνείς συνθήκες έγκλημα πολέμου, η έκθεση αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε μνεία στο πρόβλημα. Επισημαίνει ωστόσο το γεγονός ότι «η αστυνομία κι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι υπό την επιχειρησιακή διοίκηση του τουρκικού στρατού».

Η έκθεση μιλά για «ισχυρισμούς Ε/κ που ζούν στις ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση περιοχές για βανδαλισμούς σε βάρος εγκαταλειμμένων ορθοδόξων ναών και αφαίρεση εικόνων», τα προηγούμενα έτη στα κατεχόμενα, ενώ μιλά για καταγγελία που αφορά στο χωριό Τριμίθι, όπου ναός χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη κεραμικών, κάτι που όπως γράφει αρνούνται οι Τ/κ.
σSigmalive

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!