Ναρκωτικά από το Ιnternet με αντικαταβολή!

Αρωματικά χώρου με άρωμα βανίλιας, βότανα ή άλατα μπάνιου. Θα μπορούσαν να αποτελούν διαφημίσεις προϊόντων ευεξίας. Και όμως είναι οι νέοι «κράχτες» για νομότυπα, φτηνά ναρκωτικά που πωλούνται στο Διαδίκτυο με αντικαταβολή! Με χίλιες δυο «αθώες» και σύννομες ενέργειες πωλούνται online πάσης φύσεως αυτοσχέδια ναρκωτικά, παρακάμπτοντας τον έλεγχο των Αρχών, τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία των χρηστών.


Αυτό τονίζεται στην κοινή ετήσια έκθεση της Εuropol και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, η οποία το 2009 εντόπισε 24 νέες ψυχοτρόπους ουσίες στην ευρωπαϊκή αγορά των ναρκωτικών.

Τα λεγόμενα «legal highs» ή «designer drugs», δηλαδή οι ψυχοτρόπες ουσίες που φέρουν νομότυπο προσωπείο καθώς έχουν παραχθεί κατά τρόπο που ξεγελά τις επίσημες αρχές και συνήθως φέρουν τη σήμανση «ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση», αποτελούν το νέο λαμπρόν...πεδίον δόξης για τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Μάλιστα, όπως τονίζεται, νέα νόμιμα συστατικά έρχονται να αντικαταστήσουν «ιστορικές» ουσίες, όπως το ΜDΜΑ, αλλάζοντας τη χημική σύνθεση ναρκωτικών σαν το ecstasy. Στην ουσία πρόκειται για νέα φτηνά παράγωγα ή υποκατάστατα της αμφεταμίνης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεφεδρόνη, η οποία πωλείται στο Διαδίκτυο ευρέως και μπορεί να υποκαταστήσει «νομίμως» την κοκαΐνη ή το ecstasy, φέρει δε τη σήμανση «λίπασμα», «χημική ουσία για επιστημονικές έρευνες» ή «άλατα μπάνιου». Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι οι εν λόγω ουσίες κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των χρηστών. Επί παραδείγματι, η λεβαμιζόλη, η οποία συναντάται συχνά ως συστατικό της κοκαΐνης, συνδέεται με τη μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρακα, ο οποίος βρίσκεται όλο και συχνότερα σε δείγματα ηρωίνης και ευθύνεται πλέον και για θανάτους χρηστών ναρκωτικών.

Μια άλλη ακραία περίπτωση είναι η ανακάλυψη του εντομοκτόνου(!) Carbaryl σε ναρκωτικά που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω Τουρκίας. Το ίδιο ισχύει και με την υψηλής τοξικότητας, καρκινογενή και μεταλλαξιογόνο μεταδινιτροφαινόλη- χρησιμοποιείται στη βαριά βιομηχανία-, η οποία έχει εντοπιστεί τόσο σε χάπια όσο και σε σκόνη. Η χρήση τέτοιων ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατες «παράπλευρες απώλειες», δηλαδή σε παθήσεις συννοσυρότητας, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν έναν νέο άνθρωπο έως και στη σχιζοφρένεια ή να του «κάψουν» τον εγκέφαλο από τις πρώτες δόσεις!

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!