Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο

Όσοι γονείς πιστεύουν ότι με το ξύλο συνετίζουν τα παιδιά τους, όχι μόνον αποτυγχάνουν αλλά πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο, αναφέρει η επιθεώρηση «Ρediatrics» της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τουλέιν,στη Νέα Ορλεάνη, μελέτησαν 2.500 μαμάδες και τα παιδιά τους και διαπίστωσαν πως ...

όσα τιμωρούνταν με ξυλιές στον ποπό μέχρι τα 3 τους χρόνια, είχαν πιο επιθετική συμπεριφορά στα 5 τους. 

«Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και πειθαρχία, αλλά το ξύλο δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια Κάθριν Τέιλορ, επίκουρη καθηγήτρια στο.. πανεπιστήμιο.

Η σωματική τιμωρία, μια σχετικά ήπια μορφή της οποίας είναι η ξυλιά στον ποπό, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς. Παρ΄ όλα αυτά, υπολογίζεται πως ποσοστό έως και 90% των γονέων εξακολουθούν να τιμωρούν με αυτήν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσα 3χρονα παιδιά τιμωρούνταν με ξυλιές στον ποπό δύο φορές τον μήνα είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να είναι επιθετικά όταν έγιναν 5 ετών.

απo TreloKouneli


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!