Το τέλος των πυρηνικών όπλων;

Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να προχωρήσει στην εξέλιξη και ανάπτυξη μιας νέας γενιάς συμβατικών όπλων μεγάλης ισχύος, ικανών να πλήττουν στόχους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ώρας. Το σχέδιο ονομάζεται Prompt Global Strike ("Άμεσο Παγκόσμιο Χτύπημα") και αφορά νέου τύπου συμβατικές κεφαλές που θα εξοπλίζουν βαλλιστικά βλήματα ή πυραύλους cruise με ικανότητα προσβολής επίγειων και εναέριων στόχων.

Το Πεντάγωνο σκοπεύει να ολοκληρώσει την αρχική έκδοση του PGS το 2014 ή το 2015 ώστε να τεθεί σε λειτουργία ως το 2020. Ο πρόεδρος Obama αποφάσισε την εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος, που σημειωτέον ξεκίνησε επί υπουργίας Rumsfeld, ώστε με την ανάπτυξη των νέων όπλων "να δοθεί λιγότερη έμφαση στα πυρηνικά". Σύμφωνα με τους Νew York Times, το νέο όπλο έχει σχεδιαστεί για να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές, όπως "να βγάλει τον Bin Laden από τη σπηλιά όπου κρύβεται, αν εντοπιστεί η σωστή σπηλιά, να εξουδετερώσει έναν βορειοκορεατικό πύραυλο ή να καταστρέψει μια πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν". Η αμερικανική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις ρωσικές ανησυχίες για τη νέα αυτή τεχνολογία, που εκφράσθηκαν στη διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών για τον αφοπλισμό, συμφώνησε να αποσύρει ένα πυρηνικό όπλο για κάθε ένα από τα νέα αυτά συμβατικά όπλα που θα μπαίνουν σε υπηρεσία.    

Πηγή: Strategy-Geopolitics


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!