Κατεχόμενα: Κερδίζει τις «εκλογές» ο Έρογλου

Νίκη του Ντερβίς Έρογλου προκύπτει από την καταμέτρηση του συνόλου σχεδόν των ψήφων των Τουρκοκυπρίων για τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση (απομένουν μόνο μερικές κάλπες) ο Ερογλου συγκεντρώνει το 50,36%, ποσοστό που του δίνει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο Ταλάτ συγκεντρώνει 42,84%.

Σε δηλώσεις του το βράδυ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ελληνοκυπρίους.

«Επιδιώκω λύση που θα βασίζεται στην πραγματικότητα (σ.σ. που έχει διαμορφωθεί στο νησί)» και τόνισε ότι «οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο».

Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς: «Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τις θέσεις που εκφράζει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέφανος Στεφάνου.

Ο Έργογλου τάσσεται ανοικτά υπέρ της λύσης της συνομοσπονδίας και είναι ο εκφραστής της σκληρής γραμμής. Την Παρασκευή, οπότε και έπεσε η αυλαία της «προεκλογικής» εκστρατείας χαρακτήρισε τον Ταλάτ «αριστερό τρομοκράτη». Απευθυνόμενος στον κ. Χριστόφια, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Ταλάτ, ο δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία τη μέρα που θα βρεθεί απέναντι του, ως εκπρόσωπος της κυρίαρχης -κατά την έκφρασή του- «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

-naftemporiki.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!