Τουρκία: Σκότωσαν μωρό «για λόγους τιμής»

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε ανύπαντρη μητέρα και έξι ακόμη άτομα κοντά στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας για το ρόλο τους στην δολοφονία ενός κοριτσιού δύο ετών για "λόγους τιμής".

Το βρέφος πιστεύεται ότι θανατώθηκε με ασφυξία από τη γιαγιά του, όταν η οικογένεια έμαθε ότι η 25χρονη μητέρα έμεινε έγκυος διαπράττοντας μοιχεία, σύμφωνα με το πρακτορείο."Η οικογένειά μου αποφάσισε να σκοτώσει το μωρό μου", είπε η μητέρα στην αστυνομία, κατά την ίδια πηγή. "Η 55χρονη μητέρα μου έπνιξε το μωρό με ένα ρούχο. Μετά, οι αδελφοί μου έθαψαν το μωρό σε ένα λάκκο στον κήπο και κάλυψαν το λάκκο με τσιμέντο".

Η αστυνομία ανακάλυψε τη σορό του βρέφους μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι επίσης ένας γιατρός και ο γραμματέας του. Φέρονται να συμφώνησαν να μην αναφέρουν τη γέννηση του βρέφους στο ληξιαρχείο έναντι χρηματικού ποσού που δεν έγινε γνωστό. Ο πατέρας του παιδιού υπηρετεί στο στρατό και δεν αναμίχθηκε στην υπόθεση.

Οι δολοφονίες για λόγους τιμής, συνήθως με θύματα γυναίκες οι οποίες κατηγορούνται ότι κηλιδώνουν το "οικογενειακό όνομα", είναι σχετικά συχνές στην Τουρκία, ειδικά σε φτωχές και επαρχιακές περιοχές.Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα καλέσει την Άγκυρα να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση έναντι εγκλημάτων αυτού του είδους.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!