Ξέρω τι σκέφτεσαι! Λογισμικό του μέλλοντος.

Λογισμικό που χρησιμοποιεί μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου και δύναται να... μαντέψει τι σκέφτεται ένας άνθρωπος, παρουσίασε σε έκθεση τεχνολογίας μεγάλη εταιρεία...


Η τεχνολογική καινοτομία της Intel Corp. μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον, προκειμένου να βοηθηθούν ανάπηροι άνθρωποι, που αδυνατούν να επικοινωνήσουν με άλλον τρόπο, ενώ μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ελέγχου της τεχνολογίας με το μυαλό μας.

Το λογισμικό που δοκιμάζει, με επιτυχία ώς τώρα, η εταιρεία αναλύει λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες, για να συμπεράνει ποια τμήματα του εγκεφάλου ενεργοποιούνται την ώρα που ένα άτομο σκέπτεται. Ο ερευνητής του εργαστηρίου της Intel, Ντιν Πόμερλο, είπε ότι στα τεστ το λογισμικό είχε 90% επιτυχία στο να συμπεράνει ποια από δύο λέξεις σκεφτόταν ένα άτομο.

Το σύστημα θέλει αρκετή δουλειά ακόμα, δεδομένου ότι για την ώρα μπορεί να «συνεργαστεί» μόνο με εξοπλισμό μαγνητικής, πολύ βαρύ και ακριβό, και δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί ώστε να διαβάζει αφηρημένη σκέψη. Το σύστημα δουλεύει καλύτερα όταν το πρόσωπο περνάει πρώτα από τομογράφο ενώ σκέφτεται δεκάδες διαφορετικά ουσιαστικά, όπως αρκούδα. Οταν στη συνέχεια από τα υποκείμενα του πειράματος ζητείται να διαλέξουν έναν από δύο νέους όρους και να τον σκεφτούν, το λογισμικό χρησιμοποιεί τη βάση πληροφοριών και μαντεύει τι σκέφτεται ο άνθρωπος. «Καταλαβαίνει» βασιζόμενο στη σύγκριση χαρακτηριστικών διαφορετικών λέξεων. Οταν ένας άνθρωπος σκέφτεται «αρκούδα», χρησιμοποιεί τα ίδια τμήματα του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν σκέφτεται «κουτάβι» ή οτιδήποτε χνουδάτο.

-fimotro


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!