Χάος στις πτήσεις λόγω της ηφαιστιακής στάχτης

Οι μισές υπερατλαντικές πτήσεις ματαιώνονται λόγω του νέφους της στάχτης από το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ. Παράλυση έχει προκαλέσει στις αεροπορικές συγκοινωνίες το νέφους της στάχτης από το ισλανδικό ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ. Το 50% των πτήσεων μεταξύ ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών αναμένεται ότι θα ματαιωθούν την Παρασκευή, όπως εκτιμά η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, Eurocontrol, σε νεότερη ανακοίνωσή της για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του νέφους της στάχτης από το ηφαίστειο.


Ο εναέριος χώρος της Βρετανίας θα παραμείνει κλειστός, στο μεγαλύτερο μέρος του, την Παρασκευή τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας, θα επιτραπεί να πραγματοποιηθούν μόνο πτήσεις έκτακτης ανάγκης και, ενδεχομένως, ορισμένες πτήσεις από τη Βόρεια Ιρλανδία και τα Δυτικά Νησιά προς και από τη Γλασκόβη, το Εδιμβούργο και το Πρέστγουικ.

Εξάλλου, από την μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας έγινε γνωστό ότι το νέφος έφτασε στα βόρεια της χώρας και γύρω στις 03:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) αναμένεται ότι θα καλύψει τον ουρανό πάνω από το Παρίσι και το Λουξεμβούργο. 

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς το Παρίσι και για την Παρασκευή το πρωί λόγω του νέφους της ηφαιστιακής στάχτης.

Και στο Βέλγιο ανακοινώθηκε ότι το εναέριος χώρος της χώρας θα παραμείνει κλειστός μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του διεθνούς αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Από την πλευρά της, η γερμανική υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται τα δρομολόγια από και προς τα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Βερολίνου, του Ανόβερου και της Βρέμης. Τα αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 9 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Αλλά και η Πολωνία δήλωσε ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της από την Παρασκευή στις 10.00 ώρα Ελλάδας και μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας. Απομακρύνονται από τις εστίες τους 800 άνθρωποι

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, στην Ισλανδία, λόγω της πλημμύρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου.

"Το σχέδιο εκκένωσης ξεκίνησε. Οκτακόσια άτομα απομακρύνονται εκ νέου" ανέφερε ό εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Βίτιρ Ρέινισον. Ορισμένοι από τους ανθρώπους αυτούς είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους την Τετάρτη, αμέσως μετά την έκρηξη.

"Πιστεύουμε ότι σπίτια και γέφυρες απειλούνται με κατάρρευση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

 

Πηγές: Σκάι, Russia Today, ITN NEWS, newskosmos


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!