Προσοχή από το «KOOBFACE WORM» στο FACEBOOK

Έπειτα από μια περίοδο σχετικής αδράνειας, το Koobface worm επανακάμπτει και βάζει και πάλι στο στόχαστρο ανυποψίαστους χρήστες. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για ένα worm που απευθύνεται σε χρήστες του Facebook. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, έχει τη μορφή μηνυμάτων που μπορούν να ξεγελάσουν όσους δεν είναι έστω και λίγο εξοικειωμένοι με τις διαδικτυακές απειλές.

Η τελευταία "καμπάνια" του Koobface καταφτάνει στο inbox του υποψήφιου θύματος ως μήνυμα με ένα link προς video ερωτικού περιεχομένου. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το video δεν ανοίγει γιατί απαιτείται η εγκατάσταση ενός υποτιθέμενου codec. Φυσικά, η αποδοχή του εν λόγω αιτήματος στο σχετικό παράθυρο διαλόγου δεν έχει ως αποτέλεσμα την προβολή του video, αλλά την εγκατάσταση του Koobface στον υπολογιστή.

Με τον κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, επαναλαμβάνουμε τις δύο πάγιες συμβουλές που μειώνουν τον κίνδυνο για παρατράγουδα κατά την πλοήγηση στο Internet: μην εμπιστεύεστε μηνύματα από πηγές που δε γνωρίζετε και αναθέστε την ασφάλεια του υπολογιστή σας σε ένα ενημερωμένο antivirus.

Πηγή: PC MAGAZINE

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!