Επιστήμονες ψάχνουν το «άστρο του θανάτου»

Το «άστρο του θανάτου» που βομβαρδίζει με κομήτες-δολοφόνους τον πλανήτη μας αφανίζοντας μαζικά τα είδη που ζουν πάνω σε αυτόν αναζητούν οι επιστήμονες.

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο χολιγουντιανής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, είναι ωστόσο γεγονός ότι η NASA υποψιάζεται ότι ένα τέτοιο άστρο υπάρχει και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο.

Το αόρατο και προς το παρόν υποθετικό άστρο ακούει στο όνομα «Νέμεσις» και βάσει των εκτιμήσεων των επιστημόνων της NASA είναι 7.000 φορές μεγαλύτερο από τη Γη.

Σύμφωνα με παλαιοντολόγους, τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης μας βομβαρδίζεται κάθε 26 εκατομμύρια χρόνια από κάποιο παγωμένο ουράνιο σώμα που εξαφανίζει μαζικά τα είδη και οι ερευνητές δεν αποκλείουν να είναι το «άστρο του θανάτου» που «έστειλε» τον κομήτη ή τον αστεροειδή που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Πηγή:www.ethnos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!