Η «εκδίκηση» των κινητών!

Πρόσεχε τι λες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου… Μία φράση που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και για τα "έξυπνα" τηλέφωνα, ειδικότερα από τη στιγμή που μέσω ενός κακόβουλου λογισμικού ενδέχεται να επηρεαστούν βασικές λειτουργίες του τηλεφώνου σου, καθιστώντας το σε εργαλείο εις βάρος των κατόχων.
Βάσει ερευνών, ένα επιβλαβές λογισμικό για κινητά τηλέφωνα θα μπορούσε να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την προσωπική και οικονομική ευημερία των καταναλωτών απ’ ό,τι οι ιοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σημειώνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rutgers, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του κατόχου του τηλεφώνου.

Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρως ανθεκτικό λογισμικό, γνωστό ως rootkit, που δύναται να στρέψει το μικρόφωνο, το GPS και την μπαταρία κατά του κατόχου του! Ειδικότερα, επισημαίνεται πως δια της έρευνάς τους υπογραμμίζουν την ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία του λογισμικού των κινητών τηλεφώνων και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των τρωτών σημείων των κινητών τηλεφώνων.

Τα rootkits προσέβαλαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα μέσα της δεκαετίας του 90, σημείωσε ο Vinod Ganapathy, επιστήμονας πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Rutgers, τονίζοντας πως «παρατηρούνται ίδιες τάσεις επέκτασης κακόβουλων λογισμικών στα κινητά τηλέφωνα», σημείωσε.

Ένα rootkit είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί συγκριτικά με άλλα κακόβουλα λογισμικά, όπως οι ιοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο ιός που προσβάλει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αποτελεί ουσιαστικά ένα πρόγραμμα που τρέχει σε λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή, ενώ τα rootkit αντικαθιστούν μέρος του λειτουργικού συστήματος.

To rootkit που δημιούργησαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rutgers, έχει τη δυνατότητα να πλήξει τρία διαφορετικά μέρη ενός smart phone (το μικρόφωνο, το GPS και τη μπαταρία). Η συγκεκριμένη έρευνα διενεργήθηκε ώστε να αποδείξει τι ενδέχεται να συμβεί και να ενθαρρύνει τις έρευνες για την καταπολέμηση αυτών των απειλών.

Με τη χρήση του rootkit, οι επιστήμονες είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν το μικρόφωνο του κινητού τηλεφώνου όποτε επιθυμούσαν, παρακολουθώντας κοντινές συνομιλίες, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο κάτοχος του τηλεφώνου και να αδειάσουν τη μπαταρία του κινητού τηλεφώνου.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!