Το 4006 το τέλος του κόσμου

Ο Κώδικας Ντα Βίντσι είναι πραγματικός. Αλλά δεν είναι αυτός που περιγράφεται στο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, υποστηρίζει μελετήτρια του Βατικανού. Υστερα από λεπτομερή παρατήρηση του έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, «Ο Μυστικός Δείπνος», η Σαμπρίνα Σφόρτσα Γκαλίτζα κατέληξε πως «ο Ντα Βίντσι είχε προβλέψει ως ημερομηνία τέλους του κόσμου, την 1η Νοεμβρίου του 4006».

Σύμφωνα με την ερευνήτρια, στο μισοφέγγαρο που απεικονίζεται στο παράθυρο, πάνω από τη μορφή του Χριστού, περιέχεται ένας «μαθηματικός και αστρολογικός γρίφος» τον οποίο εκείνη αποκωδικοποίησε.

Πιστεύει ότι ο Ντα Βίντσι μάντεψε ότι το τέλος του κόσμου θα γίνει με μια «παγκόσμια πλημμύρα» που θα αρχίσει στις 21 Μαρτίου του 4006 και θα τελειώσει την 1η Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Υπάρχουν μάλιστα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Ντα Βίντσι πίστευε ότι αυτό θα σηματοδοτήσει «μια νέα αρχή για την ανθρωπότητα».

Εχοντας μελετήσει πρωτύτερα χειρόγραφα του Ντα Βίντσι, η Σφόρτσα Γκαλίτζα ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται ένα βιβλίο στο οποίο θα εξηγήσει τον κρυπτογραφημένο «κώδικα» του Ντα Βίντσι που περιέχει σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, καθώς και τη χρήση των 24 γραμμάτων της Λατινικής αλφαβήτου που αναπαριστούν τις 24 ώρες της ημέρας.

Τελευταίος υπολογισμός
Ο Ντα Βίντσι είχε δει την ιστορία της ανθρωπότητας να οδηγείται «στην άθροιση όλων των πραγμάτων, στον τελευταίο υπολογισμό» όπως περιέγραφε στο βιβλίο του, «The Book of Revelations», και όπως είχαν γράψει ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, είπε η Γκαλίτζα στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Η τοιχογραφία «Μυστικός Δείπνος» (4,6μ Χ 8,8 μ.) που καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο στο μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντε λα Γράτσιε στο Μιλάνο, φιλοτεχνήθηκε από τον Ντα Βίντσι από το 1495 έως το 1498.

Πηγή:www.ethnos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!