Σύγκρουση κομήτη με τον Ήλιο! Το νέφος της έκρηξης κατευθύνεται προς τη Γη!

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, ο δορυφόρος SOHO (Solar and Heliospheric Observator), κατέγραψε τη σύγκρουση ενός κομήτη με τον Ήλιο. Το ουράνιο σώμα εξαφανίστηκε στην κυριολεξία αμέσως μετά την πτώση του στην καυτή επιφάνεια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ηλιακή έκρηξη.

Χιλιάδες φορτισμένα σωματίδια εκτοξεύθηκαν στο διάστημα, δημιουργώντας ένα νέφος ηλεκτρονίων και πρωτονίων, το οποίο κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 1650 km ανά δευτερόλεπτο και αναμένεται να φτάσει στον πλανήτη μας, την Τετάρτη 17 ή την Πέμπτη 18 Μαρτίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε σε αναπαράσταση πώς αφήνει η ηλιακή έκρηξη ( CME όπως ονομάζεται από τα αρχικά Corona Μass Ejection), τον Ήλιο και φτάνει στο μαγνητικό πεδίο της Γης:

Ποιος ήταν ο κομήτης που συγκρούστηκε με τον Ήλιο

Οι αστρονόμοι υποθέτουν πως ο κομήτης ήταν μέλος της οικογένειας αστεροειδών Kreutz, οι οποίοι προέρχονται από τη διάλυση ενός γιγαντιαίου κομήτη, τουλάχιστον 2000 χρόνια πριν! Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια περνούν ξυστά από τον ήλιο και διαλύονται χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς. Το συγκεκριμένο που προσέκρουσε στις 12 Μαρτίου, προφανώς ήταν πολύ μεγάλο γι αυτό και τράβηξε την προσοχή!

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την σύγκρουση του κομήτη με τον Ήλιο, πριν από τρεις ημέρες:

Τι σημαίνει αυτό για τη Γη

Οι ψύχραιμοι παρατηρητές απαντούν "σχεδόν τίποτα".  "Ο επηρεασμός του μαγνητικού πεδίου της Γης (δηλαδή της μαγνητόσφαιρας) ενδεχομένως την Τετάρτη και Πέμπτη να προκαλέσει δυσκολίες στις τηλεπικοινωνίες", λένε, "αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την ένταση του φαινομένου". Επίσης ειδοποιούν τους αστρονόμους ανά τον κόσμο να είναι σε επιφυλακή για παρατήρηση του φαινομένου του Βόρειου ή Νότιου Σέλλας.

Τα σενάρια περί "τέλους του κόσμου"

Στον αντίποδα, η ηλιακή έκρηξη φουντώνει τα εσχτολογικά σενάρια, αφού πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους για "την αυξημένη δρατσηριότητα στο ηλιακό μας σύστημα! Θα μπορούσε ο κομήτης να πέσει στη Γη, αντί στον ήλιο", λένε. "Τι θα συνέβαινε τότε;"

Πηγή:www.pyles.tv

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!