Τυρί αξίας 1.000 ευρώ το κιλό από γάλα γαϊδάρας

Τυρί, αξίας 1.000 ευρώ ανά κιλό, παράγεται στη μοναδική φάρμα παραγωγής προϊόντων από γάλα γαϊδάρας, στα Βαλκάνια, στο πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας.

Τα 100 συμπαθή τετράποδα που φιλοξενούνται στη φάρμα και τα οποία από πέρυσι ανέλαβαν επιχειρηματικές … πρωτοβουλίες, αφού το γάλα τους αποτελεί τη βάση και το κυρίαρχο συστατικό για την παραγωγή προϊόντων όπως γάλα, σαπούνι, λικέρ και αφρόλουτρο, αποφάσισαν να επεκτείνουν την »δράση» τους, σ' ένα νέο προϊόν: το τυρί!

Ο επικεφαλής της φάρμας, Σλόμπονταν Σίμπιτς, διευκρίνισε πως το τυρί παράγεται κατόπιν παραγγελίας και μέχρι σήμερα η φάρμα δέχθηκε μία παραγγελία, για την παραγωγή μισού κιλού. «Το κόστος είναι υψηλό». είπε ο κ. Σίμπιτς και πρόσθεσε πως για την παραγωγή ενός κιλού τυριού, χρειάζονται 25 λίτρα γάλα γαϊδάρας.

Ο ίδιος μας εξήγησε πως η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του γάλακτος δεν είναι τόσο απλή όσο ενδεχομένως να ακούγεται και απαιτεί συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, υπομονή και, βέβαια, αγάπη για τα γαϊδουράκια, τα οποία αποτελούν και την «πηγή» τροφοδοσίας της γραμμής παραγωγής όλων των προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Σίμπιτς, το τυρί από γάλα γαϊδάρας έχει ιδιαίτερη γεύση και δεν περιέχει συντηρητικά, ενώ στην ερώτηση εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαγωγής του τυριού, μας απάντησε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς προς το παρόν, το προϊόν παράγεται έπειτα από παραγγελίες. Το καπνιστό τυρί, υπό την επωνυμία «Pule», προωθείται σε διάφορους τουριστικούς οργανισμούς, προκειμένου να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες, αλλά και από ιδιώτες. Η πρώτη παραγγελία προέρχεται μεν από τη Σερβία, αλλά έχει προορισμό, ως δώρο, το εξωτερικό.

Αναρωτηθήκαμε εάν με τη νέα αυτή επιχειρηματική πρωτοβουλία, τα γαϊδουράκια ξεπεράσουν κάθε όριο αντοχής και ο κ. Σίμπιτς μας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Άλλωστε, μας εξήγησε, το Πάρκο αποτελεί «καταφύγιο» για διάφορα σπάνια είδη ζώων και φυτών και προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ.

Το Πάρκο Ζασάβιτσα, είναι ένας από τους «γηραιότερους» στη Σερβία και την Ευρώπη οικολογικός μη κυβερνητικός οργανισμός και δέχεται επισκέπτες, τόσο από τη Σερβία όσο και από το εξωτερικό. Στο Πάρκο, ξεχωριστό «χρώμα» δίνει το κεντρικό τουριστικό καταφύγιο, μια ξύλινη κατασκευή μ' έναν πύργο, ύψους 18 μέτρων.

Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!