Ολόκληρες πόλεις μετατόπισε σε δευτερόλεπτα ο σεισμός της Χιλής

Η πόλη Κονσεπσιόν, η δεύτερη μεγαλύτερη της Χιλής, μετατοπίστηκε περισσότερο από 3 μέτρα προς τη δύση λόγω του πανίσχυρου σεισμού τον περασμένο μήνα, δείχνουν προκαταρκτικές μετρήσεις. Ακόμα και το Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής, περισσότερο από 1.300 χλμ μακριά, μετακινήθηκε σχεδόν 4 εκατοστά.

Οι μετατοπίσεις που ανακοίνωσε το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο υπολογίστηκαν με βάση τμετρήσεις από σταθμούς GPS σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Αμερικανοί και Χιλιανοί επιστήμονες που επεξεργάστηκαν τα στοιχεία υπολογίζουν ότι η Κονσεπσιόν βρίσκεται τώρα 3,04 μέτρα πιο δυτικά από ό,τι ήταν πριν από το σεισμό των 8,8 βαθμών που συντάραξε τη Χιλή στις 27 Φεβρουαρίου.

Η πρωτεύουσα της χώρας Σαντιάγο μετακινήθηκε κατά 27,7 εκατοστά, επίσης προς τα δυτικά.

Στην ανατολική ακτή της Νοτίου Αμερικής, σε απόσταση άνω των 1.300 χλμ από την Κονσεπσιόν, το Μπουένος Αϊρες μετατοπίστηκε σχεδόν 4 εκατοστά, ενώ σημαντικές παραμορφώσεις του γήινου φλοιού καταγράφηκαν ακόμα και στα νησιά Φόκλαντς στον Ατλαντικό.

Προηγούμενοι υπολογισμοί της NASA έδειξαν ότι η δόνηση επηρέασε ακόμα και τον άξονα ισορροπίας της Γης και μείωσε, έστω και ανεπαίσθητα, τη διάρκεια της ημέρας.

in.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!