Τα Όσκαρ είχαν και το Ελληνικό τους χρώμα

Η 82η απονομή των Όσκαρ είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού χάρισε αγαλματίδιο σε ένα ελληνόπουλο: τον Λούι Ψυχογιό που βραβεύθηκε για το ντοκιμαντέρ «Thecove», στο οποίο καταγράφει την σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην περιοχή Ταϊτζί-Γουακαγιάμα της Ιαπωνίας.

Ο Ψυχογιός δηλώνει ότι «αισθάνεται μέσα του πολύ Έλληνας», αν και έχει γεννηθεί μια μεγαλώσει στην Αϊόβα. Ο πατέρας του Νικόλας κατάγονταν από την Σπάρτη. Το ίδιο και η μητέρα του. Αν και δεν μιλάει ελληνικά, καταλαβαίνει τη γλώσσα μας και επισκέπτεται συχνά την χώρα μας, με πιο πρόσφατη την επίσκεψή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Λούι Ψυχογιός θεωρείται ένας από τους δέκα καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο. Οι εικόνες των κλικ του δημοσιεύονται τις τελευταίες δύο δεκαετίες στα μεγαλύτερα αμερικανικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων το «Time», το «Newsweek», το «SportsI llustrated» και το «National Geographic», με το οποίο συνεργάζεται τελευταία.

Ο ίδιος είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος και μόλις πληροφορήθηκε για αυτήν την άσκοπη σφαγή δελφινιών στην Ιαπωνία, έσπευσε να γυρίσει το ντοκιμαντέρ, παρά τις απειλές για τη ζωή του. Hθελε πολύ να κερδίσει το Όσκαρ για να ευαισθητοποιήσει ακόμα πιο πολύ την διεθνή κοινή γνώμη.

Μάλιστα, ελπίζει τώρα να κάνει κάτι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να σταματήσει αυτή η θανάτωση περίπου 20.000 δελφινιών τον χρόνο στην συγκεκριμένη περιοχή...

Πηγή:http://www.madata.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!