Τον συνέλαβαν γιατί άκουγε «προσβλητική» μουσική

Η αυστραλιανή αστυνομία συνέλαβε έναν νεαρό και τού υπέβαλε μήνυση, γιατί άκουγε μέσα στο αυτοκίνητό του, με κατεβασμένα τα τζάμια, "προσβλητική" μουσική. Η υπόθεση, που θα είναι και μια δοκιμή της σχετικής νομοθεσίας, αφού είναι η πρώτη περίπτωση που εκδικάζεται, έφθασε πριν από λίγες μέρες ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά στη συνέχεια η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την έναρξη της δίκης στο Γουόρναμπολ, η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Νάθαν Γουίλκι έξω από ένα σουπερμάρκετ την ώρα που άκουγε ένα τραγούδι ραπ, οι στίχοι του οποίου εμπεριείχαν υβριστικές και προσβλητικές για τις γυναίκες φράσεις.

Ο νεαρός ήταν μόνος στο αυτοκίνητο και περίμενε τη μητέρα του που είχε πάει να ψωνίσει στο σουπερμάρκετ, όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί και τού είπαν να κλείσει τη μουσική.

Όταν τους ρώτησε γιατί να κλείσει τη μουσική, τού απάντησαν ότι είναι "προσβλητική". Ο νεαρός τους είπε ότι "είναι αστείοι" και αυτό που τού ζητούν είναι "γελοίο" και στη συνέχεια τους σύστησε να τον αφήσουν ήσυχο και να πάνε να κάνουν καμιά άλλη δουλειά.

Ο 19χρονος Νάθαν Γουίλκι είναι ο πρώτος πολίτης στην Αυστραλία στον οποίο υποβλήθηκε μήνυση με την κατηγορία ότι ακούει "προσβλητική και ανήθικη μουσική". Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η δίκη αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και του κοινού.

Μετά τη διακοπή της δίκης, η συνήγορος του κατηγορούμενου, Αμάντα Τσάμπερς, είπε ότι ο πελάτης της είναι αποφασισμένος να δηλώσει αθώος στο δικαστήριο και θα έχει, μάλιστα, την υποστήριξη του ίδιου του τραγουδιστή που έγραψε και τραγούδησε τους στίχους. Ο 19χρονος, αφού δήλωσε ότι δεν θεωρεί τη μουσική που άκουγε "προσβλητική και υβριστική", ευχαρίστησε δημόσια και τον τραγουδιστή για την υποστήριξή του.

Πρόκειται για τον τραγουδιστή Κιντ Σέλζι, ο οποίος είπε ότι σκοπεύει να παρακολουθήσει τη δίκη, γιατί πιστεύει στην αθωότητα του κατηγορούμενου.

Αναφερόμενος στους στίχους των τραγουδιών του, είπε "εγώ ξέρω τι εννοώ, όπως ξέρουν και αυτοί που ακούνε τα τραγούδια μου και αυτό είναι που μετράει".

Είπε ακόμα ότι οι στίχοι που έγραψε εκπροσωπούν την προσωπική του άποψη και ότι απ' όσα γνωρίζει δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε κάποιον να εκφράσει ελεύθερα τι πιστεύει.

Πηγή:http://www.ethnos.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!