Ιστορία-Τουρκικό lobby: 1-0

Άναψε φωτιές στην "φίλη", "σύμμαχο", κουμπάρα γειτόνισσα Τουρκία η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.Το τουρκικό lobby τα έδωσε όλα, ξόδεψε εκατομμύρια δολλάρια για να επηρεάσει, να διαφημίσει, να δυσφημίσει, να πιέσει, μέχρι και ο Ομπάμα, που προεκλογικά ήταν υπέρ της αναγνώρισης, την τελευταία στιγμή παρακαλούσε για αναβολή της συζήτησης.
Στην συζήτηση ήταν παρών και ο Τούρκος πρέσβης σε μια τελευταία προσπάθεια να επηρεάσει την απόφαση...
Πάντως όλα τα λεφτά ήταν η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Χάουαρτ Μπέρμαν. Μου έκανε εντύπωση η ωμότητα της γλώσσας που χρησιμοποίησε, δεν προσπάθησε να είναι διπλωματικός, δεν "στρογγύλεψε" τον λόγο του.

Ηταν μια ομιλία καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας καταγράφοντας μαρτυρίες για την γενοκτονία από αμερικανικά, βρετανικά, γερμανικά, ιταλικά, σουηδικά, και έγγραφα άλλων χωρών που επιβεβαιώνουν την βαρβαρότητα των Τούρκων για την εκ προμελέτης σφαγή και εθνικό ξεκαθάρισμα των Αρμενίων.Ο βουλευτής Άκερμαν, που ήταν ο βασικός εισηγητής του θέματος και υποστήριξε με πάθος την αναγνώριση της γενοκτονίας, έδειξε τρείς υπερήλικες επιζώντες της γενοκτονίας που καθόνταν τιμητικά στα πρώτα έδρανα, ηλικίας, 97, 98 και 105 και είπε: "
Είναι εδώ για δικαιοσύνη. Για πόσο ακόμα θα περιμένουν;"
Πάντως εγώ θα ήθελα να αναρωτηθώ, οι κύριοι Μπέρμαν και Άκερμαν, που από τα ονόματά τους φαντάζομαι ότι είναι Αμερικανοεβραίοι είναι εξίσου "ζεστοί" στο να καταδικάσουν το Ισραήλ για την γενοκτονία που συντελείται εδώ και χρόνια στην Γάζα;

Και επίσης, για να μην "παραμυθιαζόμαστε" κιόλας το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν είναι δεσμευτικό και όπως όλα δείχνουν ύστερα και από την αντίδραση του "Δημοκρατικού" Ομπάμα, δεν θα φτάσει καν για συζήτηση στο Κογκρέσσο, που είναι το αρμόδιο για να πάρει την τελική απόφαση.

Αναρτήθηκε από ΚΕΝΤΡΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!