Τσάβες: «Ξανθιά Κοντολίζα» η Χίλαρι Κλίντον

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ειρωνεύτηκε την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζοντάς την μια «ξανθιά» εκδοχή της προκατόχου της. «Για μένα είναι σαν την Κοντολίζα Ράις... μια ξανθιά Κοντολίζα», είπε χαρακηριστικά, μιλώντας στο Καράκας.


Η Χίλαρι Κλίντον, στην διάρκεια της περιοδείας της στη Λατινική Αμερική αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Ομπάμα έναντι των χωρών της περιφέρειας συμβάλλουν να αμβλυνθούν οι επικρίσεις από αριστερούς πολιτικούς ηγέτες όπως ο Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, αναφερόμενος στις δηλώσεις Κλίντον στη Βραζιλία, ανέφερε ότι η νέα επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ αποδεικνύεται εξίσου επιθετική με την προκάτοχό της. «Έρχεται στη Βραζιλία και μας προκαλεί, προσπαθεί να μας διχάσει με τ' αδέλφια μας», είπε.

Επίσης, ο Τσάβες υιοθέτησε μια πιο διαλλακτική στάση έναντι της Ισπανίας. Η κυβέρνηση του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο προκάλεσε την οργή του την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες Ισπανού δικαστή ότι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας «βοήθησαν» μέλη του βασκικού αυτονομιστικού κινήματος ETA και της αντάρτικης οργάνωσης της Κολομβίας FARC να σχεδιάσουν την διεξαγωγή επιθέσεων σε ισπανικό έδαφος.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε, μετά από συνομιλία του με τον Ισπανό ΥΠΕΞ Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, ότι τον ικανοποιεί το γεγονός πως πλέον η Μαδρίτη απλώς ζητά πληροφορίες και δεν διατυπώνει κατηγορίες.

«Η απάντηση της ισπανικής κυβέρνησης ήταν αποδεκτή», τόνισε ο Τσάβες, εξαίροντας την «ωριμότητα» των Θαπατέρο-Μορατίνος και επιρρίπτοντας την ευθύνη για την ανακίνηση της υπόθεσης στη «φασιστική δεξιά» της Ευρώπης.

Πηγή: nooz

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!