Πολύνεκρο τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό

Σεισμικά κύματα πλήττουν τον Ειρηνικό Ωκεανό στο σύνολό του, μετά το σεισμό των 8,8 βαθμών που σάρωσε τη Χιλή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και το φαινόμενο αναμένεται να παύσει στην Ιαπωνία με κύματα ύψους 30 εκατοστών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.


"Το τσουνάμι μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα", υπογράμμισε ο 'Ερικ Λο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

"Θα σταματήσει όταν θα φθάσει στη στεριά από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, στην Ασία", τόνισε.

Στη Χιλή κύμα ύψους 2,34 μέτρων έπληξε σήμερα την παραλιακή πόλη Ταλκαχουάνο, ανακοίνωσε το Κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Το κύμα σάρωσε στις 06:53' ώρα Γκρίνουιτς (08:53' ώρα Ελλάδος) σχεδόν 20 λεπτά ύστερα από μια σεισμική δόνηση που έπληξε την κεντρική Χιλή, την περιοχή αυτή καθώς και 10 άλλες στις ακτές της κεντρικής Χιλής.

Η Ιαπωνία, η Αυστραλία, οι Φιλιππίνες και πολλές άλλες ασιατικές χώρες, της Λατινικής Αμερικής και του Ειρηνικού είναι σε κατάσταση συναγερμού αναμένοντας τσουνάμι, μετά το σεισμό των 8,8 βαθμών που σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της Χιλής και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 122 ανθρώπων, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό.

Πηγή:http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/28228.html

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!