Εγκλήματα στο όνομα της θρησκείας...η βαναυσότητα χωρίς όρια

Αν ανατρέξει κανείς στην παγκόσμια ιστορία θα διαπιστώσει ότι πολλές φορές η θρησκευτική πίστη ήταν απλά μια δικαιολογία, η κινητήριος δύναμη για να διαπραχθούν κάποια από τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τα παρακάτω κακουργήματα αποτελούν μερικά μόνο από τα φονικά που έγιναν εις το όνομα Εκείνου.
Βουδιστές της Βιρμανίας
Οι ανθρώπινες θυσίες ήταν μια καθημερινότητα στη βουδιστική κοινωνία της Βιρμανίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Όταν η πρωτεύουσα της χώρας μεταφέρθηκε στο Μάνταλει, 56 άντρες θάφτηκαν στα θεμέλια της νέας πόλης για να προστατεύσουν και να αγιάσουν έτσι την πρωτεύουσα.

Όταν μετά από καιρό ανακαλύφθηκε ότι δύο από τους τάφους ήταν άδειοι, οι βασιλικοί αστρολόγοι διέγνωσαν πως πρέπει να θυσιαστούν 500 άντρες και γυναικόπαιδα, αλλιώς οι κάτοικοι έπρεπε να εγκαταλείψουν την πόλη. Σχεδόν 100 άτομα θάφτηκαν ζωντανά προτού η Βρετανική κυβέρνηση σταματήσει αυτές τις τελετουργίες.

Οι Δολοφόνοι Thuggee

Η αιμοδιψής θεά Κάλι των Ινδών που ανήκαν στη μυστική αδελφότητα των Thuggee απαιτούσε τον απαγχονισμό ανθρώπων για να ξεδιψάσει από τις επιθυμίες της. Οι θυσίες στο όνομα της θεάς ξεκίνησαν από τον 16ο αιώνα και τα θύματα της φτάνουν τα 2 εκατομμύρια.

Τα μέλη των Thuggee έπαιρναν τη ζωή σχεδόν 20 χιλιάδων αθώων κάθε χρόνο μέχρι τη επέμβαση των Βρετανών που έθεσε τέλος στις θρησκευτικές τους συνήθειες. Σε μια δίκη που έγινε το 1840, ένας μόνο πιστός της θεάς Κάλι κατηγορήθηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία 931 ανθρώπων. Σήμερα κάποιοι ιερείς της Ινδίας προσφέρουν ως θυσία στην Κάλι κατσίκες και αγριοκάτσικα.

Η Ιερά Εξέταση

Η μεσαιωνική Ιερά Εξέταση τιμωρούσε τους τυχόν αιρετικούς της Καθολικής εκκλησίας από το έτος 1184 μέχρι και τον 13ο αιώνα. Τα βασανιστήρια, ωστόσο, μπήκαν στο πρόγραμμα μετά το 1252. Στις 15 Μαΐου, με παπική εντολή (Ad exstirpanda) επιτράπηκε η χρήση βασανιστικών μεθόδων από τους Ιεροεξεταστές.

Μια από τις γνωστότερες μεθόδους ήταν το strappado, που μοιάζει με τα βασανιστήρια του Προκρούστη: Τα χέρια του κατηγορούμενου δένονταν με ένα σκοινί από όπου τα τραβούσαν μέχρι να μετατοπιστούν ο αγκώνες. Κάποιες φορές προσθέτανε βάρος και πίεση ακόμα και στα πόδια, με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιά και σε αυτά.

Μια μορφή Ιεράς Εξέτασης υπάρχει ακόμα και σήμερα, υπό το όνομα Εκκλησίασμα του Δόγματος της Πίστης. Πριν την ενθρόνιση του Πάπα Βενέδικτου του 16ο, ο καρδινάλιος Ρατζίνγκλερ ήταν ο επικεφαλής της ενώ μέλη της αποτελούν πολλοί θρησκευόμενοι ανά τον κόσμο.

Το Κυνήγι των Μαγισσών

Οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια των φημολογούμενων μαγισσών κράτησαν από το 1450 μέχρι και τον 18ο αιώνα. Οι εκτελέσεις ξεπερνάνε σε αριθμό τις δεκάδες χιλιάδες και η πιο συνηθισμένη μέθοδος εξόντωσης ήταν το κάψιμο στην πυρά. Η Ζαν ντ' Αρκ έπεσε θύμα των δεισιδαιμονιών αυτών όπως και χιλιάδες άλλες γυναίκες που θεωρείτο ότι χρησιμοποιούσαν μαγικά και ξόρκια.

Ακόμα και σήμερα κάποιες θρησκευόμενες κοινωνίες καταδικάζουν τις υποτιθέμενες μάγισσες, με πρόσφατο παράδειγμα το κάψιμο εκατοντάδων αντιτύπων του βιβλίου της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, Χάρι Πότερ.

Οι Ανθρωποθυσίες των Αζτέκων

Η θεοκρατία των Αζτέκων στον 14ο αιώνα απαιτούσε τις ανθρωποθυσίες για να ευχαριστηθούν οι θεοί και να ανταμείψουν τους πιστούς τους. Σχεδόν 200 χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν κυρίως προς τιμήν του θεού του Ήλιου, ο οποίος χρειαζόταν καθημερινή «τροφή» από αίμα.

Οι καρδιές των θυμάτων ανοίγονταν και τα απομεινάρια των νεκρών τρώγονταν με τελετουργικές διαδικασίες. Άλλα αθώα θύματα πνίγονταν, απαγχονίζονταν ή καίγονταν ζωντανά. Προς τιμής του θεού της Βροχής πολλά βρέφη θυσιάζονταν έτσι ώστε τα δάκρυα τους να προκαλέσουν τη βροχή.

Η θεά του Καλαμποκιού απαιτούσε τη θυσία μιας παρθένας, η οποία χόρευε για 24 συνεχόμενες ώρες, έπειτα θυσιαζόταν και της έβγαζαν το δέρμα. Στη συνέχεια το δέρμα της φορούσε ο ιερέας και το τελετουργικό συνεχιζόταν. Σύμφωνα με την ιστορία, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ahuitzotl, 80 χιλιάδες κρατούμενοι κατακρεουργήθηκαν για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των θεών.

Το Ισλαμικό Τζιχάντ

Οι ιεροί ισλαμικοί πόλεμοι Τζιχάντ, που υποστηρίζονται από το Κοράνι, είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια 12 αιώνων.

Ακόμα και ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές ομάδες της Τζιχάντ υπήρξαν διαμάχες και αλληλοσκοτωμοί καθώς όλες θεωρούσαν πως «υπερασπίζονται» το όνομα του Θεού. Οι Kharijis πολέμησαν τους Sunni, ενώ οι Azariqis επέβαλλαν το θάνατο σε όλους τους αμαρτωλούς και άπιστους του Μουσουλμανισμού.

Ο Χριστιανισμός

Οι Χριστιανοί τον 4 αι.μ.Χ. εξαπέλυσαν διωγμούς κατά των Εθνικών.Έτσι εκτός από καταστροφές αρχαίων ναών,θαυμαστών βιβλιοθηκών ,αγαλμάτων βλέπουμε και αναγκαστικές εκχριστιανικοποιήσεις εθνικών σε διάφορες χώρες ακόμα και στην Ελλάδα.Έτσι έχουμε στοιχεία για τον  Ιουστινιανό που  διατάσσει μαζικές συλλήψεις, διαπομπεύσεις, βασανιστήρια, φυλακίσεις και εκτελέσεις Ελλήνων εθνικών στην Αθήνα, την Αντιόχεια, την Παλμύρα και την Κωνσταντινούπολη.
Ο  πρωθυπουργός του αυτοκράτορος Αρκαδίου Ρουφίνος κατευθύνει τις ορδές τών υπό τον Αλάριχο, χριστιανών Γότθων προς τον ελλαδικό χώρο. Ακολουθούμενοι από πλήθη φανατισμένων μοναχών, οι Γότθοι του Αλαρίχου (ο οποίος είχε πολεμήσει με τον Θεοδόσιο κατά των εθνικών του Φλαβιανού) κατασφάζουν αμέτρητους εθνικούς Έλληνες και καταστρέφουν πόλεις και Ιερά στο Δίον, τη Θεσσαλία, τους Δελφούς, τη Βοιωτία, την Αττική, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τη Φενεό, το Άργος, τη Νεμέα, τη Λυκόσουρα, τη Σπάρτη, τη Μεσσήνη, τη Φιγαλεία, την Ολυμπία. Στην Ελευσίνα πυρπολείται το εκεί πανάρχαιο Ιερό και θανατώνονται στην πυρά ο Θεσπιεύς Ιεροφάντης Ιλάριος και όλοι οι ιερείς των Μυστηρίων τα οποία είχαν αναβιώσει από τους Μιθραϊστές λίγο μετά τον θάνατο του Νεστορίου. Ακόμα και ο Κωνσταντίνος προχώρησε σε βάναυσα εγκλήματα ,όπως οι δολοφονίες ιερέων,λεηλασίες και βεβηλώσεις ναών και φυλακίσεις και εκτελέσεις εθνικών.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!