Στις 34.000 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο

Aπό το 1988 έως το 2009, περισσότεροι από 34.000 παράνομοι μετανάστες έχουν βρει το θάνατο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, σύμφωνα με άρθρο του Ömer Oruç από τη Σμύρνη στην αγγλόφωνη εφημερίδα Today’s Zaman.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, εκτός από τα χιλιάδες θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Αιγαίο και τη μεσόγειο, την ίδια περίοδο άλλοι 15.000 βρήκαν το θάνατο εντός ευρωπαϊκών συνόρων, ενώ ο τραγικός απολογισμός συνεχίστηκε με 4.500 να βρίσκουν το θάνατο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία και 140 στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Σαρδηνία προερχόμενοι από την Αλγερία.

Την πεποίθηση πως «το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν πρόκειται να τερματιστεί σύντομα», εξέφρασε ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Bilgi της Κων/πολης, Ethem Özgüven. Ο ίδιος έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της μετανάστευσης με μια σειρά ταινιών μικρού μήκους σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους λάθος τρόπους που εφαρμόζουν πολλές χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, όπως η υιοθέτηση σκληρών νόμων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ έκανε λόγο για την άποψη που εκφράζεται από πολλούς πως ο μόνος τρόπος εξάλειψης του προβλήματος είναι η κατάργηση των συνόρων.

Πηγή:http://tvxs.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!