Ο Πλούτωνας κοκκινίζει

Μιά πρωτόγνωρη αλλαγή στον νάνο πλανήτη Πλούτωνα εντόπισε το τηλεσκόπιο Humble, αφού ο μέχρι πριν λίγα χρόνια ένατος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος άρχισε να κοκκινίζει. Με βάση τις τελευταίες εικόνες, ο Πλούτωνας φαίνεται πως έχει γίνει περίπου 20-30% πιο κόκκινος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που δημιούργησε αρκετές απορίες στις τάξεις των επιστημόνων.

Κύρια αιτία για την αλλαγή στο χρώμα του Πλούτωνα φέρεται να είναι η μεταβολή των πάγων στην επιφάνεια του, αφού ο πλανήτης νάνος μπαίνει σε μία νέα φάση περιφοράς γύρω από την ήλιο, γνωστή και ως “έτος του Πλούτωνα“, η οποία διαρκεί 248 χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοια αλλαγή στο χρώμα ενός πλανήτη, με αρκετούς επιστήμονες να δηλώνουν τουλάχιστον σοκαρισμένοι.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!