Η ιστορία του αλυσοδεμένου παιδιού που συγκλονίζει!!!

Η εικόνα του μικρού παιδιού από την Κίνα έκανε το γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου, και σόκαρε σχεδόν όλους όσους την είδαν.Η φωτογραφία έδειχνε τον μικρό να είναι δεμένος με χοντρή αλυσίδα και λουκέτα από το πόδι του, σε μια κολώνα του δρόμου.

Όλοι σκέφτηκαν αμέσως τα χειρότερα. Τα χειρότερα όμως για τον μικρό δεν μπορούσε να τα αποκαλύψει μια φωτογραφία. Δημοσιογράφος του CNN που είδε τη φωτογραφία, βρέθηκε στο σημείο όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, είδε όλη τη σκηνή και έσπευσε να μάθει από κοντά τι συμβαίνει.

Ο πατέρας του, ο Τσαν Τσουάν Λιού, είναι ένας από τους εκατομμύρια εργάτες στην Κίνα, οι οποίοι ζουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια και αναγκάζονται καθημερινά να ταξιδεύουν στην πόλη για να βρουν δουλειά.

Η μητέρα του μικρού είναι πολύ άρρωστη για να προσέχει τον μικρό και έτσι αναγκάζεται ο πατέρας του να τον παίρνει μαζί του. Τρομοκρατημένος όμως

από την απαγωγή της μεγαλύτερης κόρης του πριν από λίγο καιρό, και μην έχοντας κάποιον άλλο τρόπο να «ασφαλίσει» το γιο του, τον δένει όπου πάει με αλυσίδες, σαν να ήταν κάποιο ζώο.

Μοιάζει και είναι απάνθρωπο. Για τον ίδιο τον πατέρα όμως είναι αναγκαίο. Και αυτό είναι που κάνει την ιστορία πραγματικά τραγική. Εργάτες πάνε στις πόλεις καθημερινά για να βρουν δουλειά και έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην παιδεία και την κρατική πρόνοια.

Στην Κίνα κάθε χρόνο περίπου 200.000 παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής. Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχουν ανεβάσει την εγκληματικότητα στα ύψη, ειδικά στις περιοχές μακριά από το κέντρο της πόλης.

Ο Τσεν λέει ότι ο μικρός δεν πονάει, δεν παραπονιέται και έχει αρκετή αλυσίδα ελεύθερη για να παίξει. Το όνομά του μεταφράζεται από τα κινέζικα ως «Χρυσό αυγό».

Τίποτα όμως στη ζωή του δεν μοιάζει να είναι από χρυσό. Εκτός ίσως από την αγάπη που του έχουν οι γονείς του. Όσο απίστευτο και αν μοιάζει αυτό, κοιτάζοντας τη φωτογραφία του μικρού αλυσοδεμένου…

 

Αλυσοδεμένοι με την φτώχεια.πηγή: Τα νέα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!