Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Έχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια από την πρώτη διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του AIDS και η εξάπλωση της νόσου που έχει προκαλέσει το θάνατο 25 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στη χώρα μας, ωστόσο, δε φαίνεται να ισχύει κάτι ανάλογο, αφού το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης του υπουργείου Υγείας, υποστηρίζει ότι το 2009 καταγράφηκε σημαντική αύξηση των νέων φορέων του ιού HIV.

Πιο συγκεκριμένα, τους δέκα πρώτους μήνες του 2009 έγιναν 462 νέες διαγνώσεις, ενώ το συντριπτικό τους ποσοστό (83,3%) αφορά άνδρες που μολύνθηκαν κυρίως μέσω ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε άτομα ηλικίας μεταξύ 25 και 44 ετών, ενώ οι νέες διαγνώσεις αφορούν κυρίως άνδρες 30 με 34 ετών και γυναίκες 25 με 29 ετών. Την ίδια ώρα, έχει μειωθεί ο αριθμός των νέων φορέων του AIDS, που κάνουν χρήση ενδοφλεβίων ναρκωτικών.

Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πέρα από την αύξηση νέων φορέων του HIV, παρατηρείται και αύξηση μεταδοτικών νοσημάτων, ξεχασμένων από το παρελθόν, όπως για παράδειγμα η σύφιλη.

Πηγή:http://www.tritiopsi.gr/?p=22413


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!