Ελληνικό πλοίο με 9 Έλληνες θύμα πειρατών στη Σομαλία

Όμηροι είναι 9 Έλληνες ναυτικοί και άλλοι 19 αλλοδαποί ναυτικοί εξ αιτίας της πειρατείας που έγινε χθες το απόγευμα στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «MARAN CENTAURUS» Ν.Π. 10714, το οποίο έπλεε έμφορτο, περίπου 700 ν.μ. ανατολικά των ακτών της Σομαλίας, με πλήρωμα είκοσι οκτώ (28) ναυτικούς. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Κουβέιτ με προορισμό τον Κόλπο του Μεξικού.

Αμέσως μόλις η πληροφορία περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κ. Αθανάσιου Μπούσιου, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας, ενώ άμεσα έλαβαν γνώση του συμβάντος και οι δυνάμεις της στρατιωτικής επιχείρησης «ΑΤΑΛΑΝΤΑ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αποστολή διαθέσιμων επιχειρησιακών μέσων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το καταληφθέν πλοίο κατευθύνεται προς τις ακτές της Σομαλίας, χωρίς να έχει αναφερθεί τραυματισμός κάποιου εκ των ναυτικών που αποτελούν το πλήρωμά του, οι συγγενείς των οποίων ενημερώθηκαν σχετικώς με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πηγή:http://www.mediashipping.gr/?q=node/4772


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!