Βρίστε το αφεντικό σας για το καλό σας!

Άνθρωποι που υφίστανται αδικίες στη δουλειά και τις υπομένουν σιωπηλά έχουν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή ή να πεθάνουν από την καρδιά τους σε σύγκριση με αυτούς που εκτονώνουν τον θυμό τους, ανακάλυψαν επιστήμονες. Όταν εκφράζετε τον θυμό σας στο αφεντικό σας, κάνετε καλό στην καρδιά σας, διαπίστωσαν γιατροί στη Σουηδία. Το εύρημα υποστηρίζει άλλες έρευνες που έχουν δείξει ότι η υγεία αυτών που υποφέρουν σιωπηλά είναι χειρότερη από την υγεία αυτών που αντιμετωπίζουν όσους τους ταλαιπωρούν.

Άνθρωποι που κρατούν μέσα τους πράγματα, εμφανίζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες και είναι πιθανότερο να αρρωστήσουν. Οι υποκείμενοι μηχανισμοί που επηρεάζουν την υγεία είναι άγνωστοι, όμως οι γιατροί πιστεύουν πως ο θυμός, όταν δεν εκτονώνεται, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. Η στρατηγική κάθε προσώπου για την αντιμετώπιση των αδικιών που του γίνονται στη δουλειά του είναι ζήτημα προσωπικότητας, όμως επηρεάζεται επίσης και από τις συνθήκες. Αυτοί που υπομένουν σιωπηλά τις αδικίες, βρίσκονται συχνά πιο κάτω στην ιεραρχία.

Οι έρευνες
Σουηδοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης παρακολούθησαν 2.755 άνδρες εργαζομένους από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ώς το 2003. Έκαναν πολλές μετρήσεις (της αρτηριακής πίεσης, του δείκτη μάζας σώματος, των επιπέδων χοληστερίνης) και ρώτησαν τους άνδρες πώς αντιμετωπίζουν τις αδικίες που τους γίνονται ή τις συγκρούσεις στη δουλειά τους. Κατέγραψαν ποιοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν τακτικές αποφυγής και ποιοι υπέφεραν από πονοκεφάλους ή άλλα σωματικά συμπτώματα. Σε περίοδο 10 ετών, σημειώθηκαν στην ομάδα 47 θάνατοι από καρδιακή προσβολή ή καρδιακή νόσο. Και αφού αφαίρεσαν παράγοντες όπως η ένταση της δουλειάς και οι βιολογικοί, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως αυτοί που συγκρατούσαν συνεχώς τον θυμό τους, αντί να τον εκφράζουν ανοικτά, είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εμφράγματα ή να νοσήσουν. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στη επιθεώρηση «Journal of Εpidemiology and Community Ηealth».

Το 2002, ο Ιρλανδός ποδοσφαιριστής Ρόι Κιν έδωσε μια συνέντευξη στην οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας του. Όταν ο προπονητής Μικ ΜακΚάρθι του ζήτησε τον λόγο μπροστά στην ομάδα, εκείνος του είπε: «Μικ, είσαι ψεύτης.

Δεν σε εκτιμούσα ως παίκτη, δεν σε εκτιμώ ως προπονητή και δεν σε εκτιμώ ως άνθρωπο. Είσαι ένας μ......ς και μπορείς να βάλεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στον κ@@ σου».

Πηγή:http://www.madata.gr/index.php/diafora/science/46937.html


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!