Πετυχημένο το ντεμπούτο των Windows 7, δείχνει η έρευνα αγοράς

Τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του, το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft πέτυχε υπερδιπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, τα Windows Vista, εκτιμά η εταιρεία ερευνών αγοράς NPD.   «Σε ένα αργό περιβάλλον για το συσκευασμένο λογισμικό, τα Windows 7 έφεραν μεγάλο αριθμό πελατών» δήλωσε στο AFP ο αντιπρόεδρος αναλύσεων της NPD Στίβεν Μπέικερ.

Τις πρώτες ημέρες μετά το ντεμπούτο τους στα καταστήματα στις 22 Οκτωβρίου, οι πωλήσεις των Windows 7 ήταν 234% περισσότερες σε σχέση με τις πωλήσεις των Vista, όταν κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2007.

Όμως τα έσοδα από τις πωλήσεις των Windows 7 ξεπέρασαν τα Vista μόνο κατά 83%, λόγω των εκπτώσεων που προσφέρει η Microsoft σε ορισμένες κατηγορίες αγοραστών, αλλά και λόγω της περιορισμένης προώθησης της ακριβότερης έκδοσης Windows 7 Ultimate, εκτιμά η NPD.

Το λανσάρισμα του νέου λειτουργικού φαίνεται ότι έδωσε ώθηση και στις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών, οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα και παρουσίασαν αύξηση 49% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Όμως τα Vista είχαν αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις PC, επισημαίνει η NPD. «Ένας συνδυασμός παραγόντων επηρέασε τις πωλήσεις PC με Windows 7 στο ξεκίνημα, ωστόσο η πορεία των συνολικών PC γενικά είναι πολύ ισχυρή ενόψει της αγοραστικής περιόδου των γιορτών» σχολίασε ο Μπέικερ.

Τα Windows 7 κέρδισαν εξάλλου καλές κριτικές, χάρη στη νέα γραμμή εργασιών, τη βελτιωμένη δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων μεταξύ υπολογιστών, τα λιγότερα προειδοποιητικά μηνύματα και το ανανεωμένο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και βίντεο.

Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!