Οι καλοί χορευτές γοητεύουν τις γυναίκες

Βρετανοί ψυχολόγοι ανακάλυψαν τις οκτώ ανδρικές χορευτικές φιγούρες που γοητεύουν τις γυναίκες. Όλες έχουν να κάνουν κυρίως με κινήσεις του κορμού του σώματος και θεωρούνται, από εξελικτική άποψη, τα σήματα που εκπέμπει ο άνδρας για την υγεία και τη δύναμη του και, τελικά, με την καταλληλότητα του ως ερωτικός και αναπαραγωγικός σύντροφος.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Northumbria της Βρετανίας κινηματογράφησαν με τρισδιάστατες κάμερες 19 άνδρες, ηλικίας 18 - 35 ετών την ώρα που έκαναν χορευτικές φιγούρες. Μέσω της επεξεργασίας και της σύνθεσης των βίντεο των χορευτών με βιομετρική ανάλυση, δημιουργήθηκε ένας ψηφιακός κινούμενος χορευτής, που δεν είχε ούτε πρόσωπο ούτε φύλο.

Στη συνέχεια 35 νεαρές γυναίκες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν σύντομα βιντεοκλίπ διάρκειας 15 δευτερολέπτων με χορευτικές κινήσεις από τους ολογραφικούς χορευτές και να επιλέξουν ποιες κινήσεις θεωρούσαν πιο ελκυστικές.

Ξεχώρισαν οκτώ κινήσεις του κεφαλιού, του λαιμού και του κορμού του σώματος, καθώς επίσης τις ταχύτερες κάμψεις και τα λυγίσματα των γονάτων.

Αντίθετα, οι χειρότεροι χορευτές είναι πιο βαρείς και άκαμπτοι, που, όσο και αν τινάζουν πέρα-δώθε τα χέρια τους, αδυνατούν να κινήσουν γρήγορα και πιο... σέξι τον κορμό του σώματος τους.

Επίσης, πολύ άσχημη βαθμολογία πήραν οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις, ενώ αντίθετα προτιμήθηκαν οι ταυτόχρονες κινήσεις των χεριών και των ποδιών με τις κινήσεις του κορμού και του λαιμού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες που χορεύουν κατά αυτό τον τρόπο εκπέμπουν τόλμη και δημιουργικότητα.

«Οι άνδρες σε όλο τον κόσμο θα ενδιαφερθούν να μάθουν ποιες κινήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τραβήξουν τις γυναίκες.

Τώρα πια ξέρουμε ποια περιοχή του σώματος κοιτάζουν οι γυναίκες, όταν κρίνουν τη γοητεία ενός ανδρικού χορού. Αν ένας άνδρας ξέρει τις κινήσεις - κλειδιά, μπορεί να εξασκηθεί και να βελτιώσει τις πιθανότητές του να προσελκύσει μια γυναίκα μέσω του στιλ που χορεύει», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Το πείραμα υπήρξε πρωτοποριακό, χάρη στην ουδετερότητα του απρόσωπου και άφυλου ψηφιακού χορευτή, όπως είπε ο βρετανός ερευνητής, επειδή εξάλειψε κάθε πιθανότητα υποσυνείδητης επιρροής στην κρίση των γυναικών από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τη γοητεία ή την ομορφιά του προσώπου.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν άνδρες με δύναμη, ζωτικότητα και κινητικότητα, επειδή θεωρούν ότι αυτά αποτελούν ενδείξεις για το άρτιο γενετικό υλικό.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε, συχνά ο χορός μεταξύ των ανθρώπων μιμείται ουσιαστικά τις κινήσεις φλερτ που γίνονται μεταξύ των ζώων με στόχο την εύρεση σεξουαλικού συντρόφου.

Και για του λόγου το αληθές, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από τους άνδρες εθελοντές που χόρεψαν στο εργαστήριο και, μέσα από βιοχημικές εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι οι καλύτεροι χορευτές ήταν γενικά και οι πιο υγιείς.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Biology Letters.Πηγή : Web Only

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!